377 dagar kvar

Även idag skiner solen från en klarblå himmel och det är ljuvliga 18-19 plusgrader ute. Dock får jag titta på vädret inifrån idag, det är kommunfullmäktige hela dagen här i Umeå så dagen tillbringas digitalt. Men jag tror att det blir en promenad ikväll i alla fall, det är skönt att få lite luft och rörelse tillsammans efter en lång dag.

För några kvällar sen så var det också soligt och fint ute, även om det inte var lika många plusgrader som idag, så då tog vi denna kvällsprommis längs Umeälven. Det är ett populärt stråk i Umeå som ofta är väldigt frekvent använt. I början av pandemin så användes den såpass mycket att det fanns behov av att sätta upp skyltar för att påminna alla om att hålla stort avstånd till varandra.

För egen del så är jag sugen på att börja springa igen mer kontinuerligt, men jag sparar foten lite mer genom promenader. Ni vet att jag drog på mig en marschfraktur i ena foten för några somrar sen, och det sitter envist kvar. Ja, inte så att det känns mer än när jag springer längre sträckor. Så än så länge så blir det daglig grundmotion med promenader i kombination med styrketräning och rörlighet. Det funkar fint det också, men när man gärna vill göra en viss grej så krävs det lite mer att ställa om ens mind set.

Nåväl, det är ju ändock lite under kategorin lyxproblem, men ändå.

Även denna vecka blir rätt lång på jobbfronten, så jag ska försöka få någon lucka för träning där det går. Det är något jag ändå prioriterar för jag vet hur mycket mer jag då orkar i jobbet och hur mycket bättre jag mår och sover. Så det är bara win-win egentligen. Men det händer ju inte av sig själv, utan det vill till att man de facto avsätter tid för det och sen också bara gör. Tur ändå att träningen är så rolig!

Idag är det lokala kommunfrågor på agendan och det jag tycker är mest beklämmande med den allmänna debatten i Umeå är att den styrande rödgröna majoriteten har sån motvilja till de som skapar nya jobb och levererar in skatteintäkter. Jag pratar förstås om företagen och näringslivet i Umeå. Det är synd att vänstern inte vill (eller kan?) förstå varifrån skattemedlen kommer och genereras. Men om de får som de vill så ska allt skötas i offentlig sektor och ingen ska kunna äga eller driva sitt eget företag. Så vi jobbar varje dag hårt för att vänstern inte ska få sin vilja igenom.

Idag är det 377 dagar kvar till valet. Det kan inte gå fort nog.

Trevlig måndag!