Oseriöst att avveckla Bromma flygplats i förtid

Äntligen är min favoritmånad alla kategorier här! September! Imorse sken solen och det är en härligt klar luft ute. På lunchen blev det en liten promenad för att få frisk luft och lite rörelse. Det behövs när dagarna annars oftast fylls av arbete vid datorn för sammanträden eller skrivjobb.

Igår blev det extra mycket fokus på infrastrukturfrågor för min del. Utöver sammanträde med arbetsutskottet i Regionala Utvecklingsnämnden så presenterade regeringen sin snabbutredning och sin önskan om att stänga Bromma flygplats i förtid. Helt vansinnigt besked som får förödande konsekvenser för oss ute i landet.

De motiverar det med att det nu under pandemin inte har funnits behov av kapaciteten på Bromma. Nej det fattar väl vem som helst, när flygplanen på grund av Corona inte har lyft. Med den logiken så skulle ju samtliga teatrar, kulturverksamheter, tåg, bussar och annat som har påverkats hårt av pandemin också avvecklas. Helt galet. Bromma flygplats har beslut fram till 2038 och innan Arlandas kapacitet är utbyggd så är det ett dråpslag att stänga Bromma för oss i Västerbotten och övriga landet.

Dessutom så har riksdagen vid två tillfällen stoppat regeringens beslut om att stänga i förtid, och nu måste denna utredning som presenterades igår förpassas till de sälla jaktmarkerna. I synnerhet när vi ser utvecklingen som sker på elflygen och att det inom kort kommer att bli ett alternativ för resande, så är det ju oseriöst att vilja stänga Bromma redan 2025. Att Miljöpartiet har ett avvecklat flyg som högsta önskan har ju framgått med all önskvärd tydlighet, men att även Socialdemokraterna skulle gå den vägen var inte lika väntat. Men för oss som är beroende av fungerande och vettiga kommunikationer och som inte bor i Stockholms innerstad, så är flyget viktigt.

På lunchpromenaden så slank jag in på Åkerbloms bokhandel för att köpa den senaste boken av Arne Dahl. Den ser jag mycket fram emot att läsa. Avkopplande lyxläsning som man får unna sig emellanåt.

Igår kväll så satt jag och maken och pratade lite, som vi brukar göra, och så fick jag inspiration och lust att spela badminton. Anders höll med och så kom vi på att vi nog borde ha kvar våra badmintonracketar i förrådet, så jag gick ned och kollade. Summa summarum så kan man sen sammanfatta det med att jag klickade hem ett par nya 🙂 . Det är väl åtminstone trettio år sen jag köpte mitt racket, så det hade passerat bäst-före-datum för rätt så länge sen. Men det ska bli kul att komma igång med det igen och extra kul att det är något som vi gör tillsammans. Pepp!

Det är snart dags att fortsätta med dagens jobb, men först blir det nog en kopp kaffe tror jag.

Trevlig onsdag!