Mer Bryssel och den dagens bästa beslut

Full fart denna period, igår blev det en lång mötesdag som avrundades först strax efter kl 21 på kvällen, så jag kan säga att jag somnade ovaggad igår kväll. Det lär jag nog göra även ikväll, både idag och igår är det regionfullmäktige här i Umeå.

Idag har jag interpellerat om den viktiga frågan för Västerbotten som Bromma flygplats utgör. Det är ingen Stockholmsfråga, utan i allra högsta grad en fråga som handlar om tillgängliga kommunikationer och transporter till och från Västerbotten. Det som kändes bra var att styrande S var försiktigt positiva till att ställa sig sida vid sida med oss Moderater i frågan om fungerande infrastruktur.

Tyvärr så gillar deras kompisar i MP och V inte flyg. Det är beklagligt, särskilt sen vi lever i EU:s till ytan tredje största land och även det land som har störst avstånd mellan sina landsändar. Men jag fortsätter enträget verka för att alla transportslag ska funka så att den positiva utvecklingen i norra Sverige får förutsättningar att realiseras.

Förra veckan deltog jag på EU Arctic Forum som i år hölls i Bryssel, 2019 var det Umeå som stod värd för konferensen. Efter det hade vi överläggningar med EFNS, Europaforum Norra Sverige, för första gången sen pandemin i Bryssel och även i våra gemensamma lokaler i North Sweden. Det blev många bra samtal och beslut om gemensamt arbete framöver, främst kopplat till det stora paket om klimatomställning som kallas Fit For 55 inom EU.

Såväl skogsfrågor som elektrifiering och energiomställningen diskuterades och det kommer att bli mycket fokus på dessa viktiga frågor, alldeles i synnerhet för oss i norra Sverige men självklart för Sverige som nation också.

Det är inte helt enkelt att vare sig hitta tid för eller hinna med den träning som jag helst skulle vilja dessa dagar, så just nu så får det vara good enough med promenader mellan sammanträden. I söndags var det skönt väder så jag och maken passade på att ta en långpromenad mitt på dagen för att få både dagsljus och till och med lite sol!

När vi sen kom hem så unnade jag mig en timme bodybalance, och det kan nog ha varit den dagens bästa beslut. Jösses så skönt det var att få tid för både kropp och knopp att fokusera på styrka och rörlighet.

Och sen blev det ren och skär avkoppling, med min senaste stickning i händerna i ett ljuvligt garn och med ett roligt mönster så växer det rätt fort fram. Den fick hänga med på flygresan till och från Bryssel också, stickläsning igen med en bra ljudbok i öronen. Så skönt.

Trevlig tisdag!