Nu är det nära med arbetet med LULUCF

Nu är det väldigt nära min deadline för mitt arbete som rapportör för Regionkommittén om LULUCF och ESR. Eller Land Use, Land Use Change and Forestry och Effort Sharing Regulation. Det har blivit väldigt många timmars arbete för att få allt på plats, men nu är det nästan klart för de sista justeringarna innan jag ska skicka in mitt huvudsakliga arbete.

Efter det så kommer det att bli en hel del arbete med förväntade ändringsförslag och yrkanden från kollegorna i de övriga 25 EU-länderna som jag därefter ska analysera och hitta kompromisser kring. Precis som det sedvanliga arbetet kring varje yttrande som vi behandlar i Regionkommittén. Men det huvudsakliga och tyngsta arbetet med detta börjar nu snart bli klart.

Så detta är den huvudsakliga anledningen till att jag inte har haft tid med bloggen så mycket på sistone. Det är verkligen stimulerande att få möjlighet att vara rapportör för LULUCF som handlar om hur EU vill öka koldioxidbindningen inom marksektorerna, där skogen är den tyngsta delen. Och som bekant så är ju Sverige ett skogsrikt land där vi är måna om att kunna fortsätta med ansvarsfullt skogsbruk, precis som vi har gjort de senaste mer än hundra åren.

Nu ska det skrivna arbetet få vila en dag, sen är det tillbaka till det igen för att gå igenom med utvilade ögon. Ibland händer det ju att man hittar något som man vill omformulera för att göra skrivningen ännu tydligare, eller så är man nöjd. Med såna här stora arbeten brukar jag alltid försöka planera in sån “vilotid” för, vis av erfarenhet att man efter någon dag kan se sånt som behöver justeras. Det är lite samma sak som om man löser korsord och fastnar på något ord, om man byter perspektiv genom att göra något annat en stund och sen kanske ställa sig upp, så brukar det vara lättare att hitta rätt sen.

En viktig del i arbetet med att ta fram ett yttrande för Regionkommittén är att ha överläggningar med EU-kommissionen (därifrån lagstiftningsförslaget kommer som vi ska yttra oss kring) och även ett stakeholder-meeting där organisationer och andra nyckelfunktioner bjuds in för att komma med sina synpunkter som jag sen tar med i mitt arbete och värderar. Före pandemin så genomfördes alla såna möten fysiskt, men under rådande omständigheter runt om i Europa så har det fått göras digitalt. Förhoppningsvis så ändras ju det inom kort framöver, det tror jag alla ser fram emot.

Någonstans fram emot slutet av april så hoppas jag att mina förslag har landat väl och antas av plenaret (ungefär motsvarande fullmäktige) i Regionkommittén. Så än är det en lång bit kvar, men det allra mest intensiva arbetet är nu strax i hamn.

Den här väldigt arbetstunga perioden (mitt ordinarie arbete pågår ju förstås i oförminskad styrka parallellt) så har jag inte alls haft tid att prioritera min träning, och det saknar jag förstås. Men samtidigt så är det ju för just för att palla med såna här perioder som jag alltid annars prioriterar min träning och motion. Och det känns att jag har igen det just nu.

Det jag har orkat med under dessa veckor är avkoppling i form av mitt handarbete. Att jobba lite med händerna är avkopplande och vilsamt, och just nu så stickar jag med ullgarn från Gotlandsfår och mohairgarn från Danmark. I sammanhanget är det närproducerat och fram för allt en fantastisk kvalitet att sticka med.

Under julen så ägnade jag mig en hel del åt lyxläsning och det hann faktiskt bli en hel del böcker. Extra kul att komma igång igen med engelsk litteratur, när man väl har sjunkit in i texten så blir det en ytterligare nivå att läsa på originalspråket. Det blir andra nyanser som inte alltid kommer fram på samma sätt när det översätts. Kul och inspirerande!

Januari är en månad där jag verkligen brukar prioritera att köpa hem några fång med tulpaner, det känns så fräscht när julen är bortstädad och när ljuset återvänder. Just idag så blir det nog inga nya tulpaner för min del, det är rejäl snöstorm ute och helst så stannar man inomhus denna dag.

Nu är det dags att göra dagens sista insats kopplat till arbetet med mitt yttrande innan den får vila under morgondagen.

Trevlig fredag!

 

Ett svar på ”Nu är det nära med arbetet med LULUCF”

  1. Hejja 💃👌

Kommentarer är stängda.