Málaga och fint förtroende från EPP

ENVE-utskottet i Regionkommittén har ett externt möte varje år i ett av medlemsländerna, och denna gång är vi på plats i Málaga. Spanien är som bekant ordförandeland i EU detta halvår och en stor del av temat på sammanträdet och konferensen är Green Deal Going Local och den blå ekonomin, det vill säga hav och vattendrag.

Jag fick förtroendet att som politisk koordinator leda EPP-gruppen på mötet i Málaga, det är jag förstås både glad och tacksam för. Då företräder man EPP-gruppen (som på EU-nivå betyder Moderater och KD) i förhandlingarna med de övriga partigruppernas koordinatorer.

Flyget var i tid, så jag fick några timmar att på egen hand hinna se litegrann av Málaga innan sammanträdena började. Mycket trevligt att kunna besöka den vackra katedralen, den romerska teatern och gamla stan. Soligt och varmt också, faktiskt kanske nog så varmt för min smak när man promenerade runt. Inte för att man klagar, men +28 grader ligger faktiskt lite i överkant för mig.

Sen sist så har jag blivit ett år äldre och blev så fint firad av familjen, med blommor, gemensam middag och ett litet hårt paket från Anders ❤️. Massor av vovvemys med Milo också, som är en fyrbent vän som har en alldeles egen speciell plats i hjärtat. Härligt med både skogs- och strandpromenader med honom!

Förra veckan så fick jag förmånen att tala då CPMR Baltic Sea Commission hade förlagt sin General Assembly till Umeå-Vasa. Föga förvånande var det infrastruktur, transporter för gods och personer samt gränsöverskridande samarbete som var temat. 😊

Det är ett exempel av många olika sammanhang som nu är väldigt intresserade av vår norra region där det händer mycket. Vårt långvariga samarbete mellan Umeå och Vasa som genom Kvarkenrådet EGTS firade 50 år förra året, röner stort intresse internationellt och nationellt som ett exempel på crossborder cooperation. Det är roligt!

Senare idag avslutas konferensen i Málaga och det är dags att bege sig hemåt, och som alltid är det borta bra men hemma bäst. Ska bli skönt att komma hem sent ikväll och få sova i egen säng 😊

Trevlig fredag!

Ett svar på ”Málaga och fint förtroende från EPP”

  1. Trevlig helg 😘

Kommentarer är stängda.