Start på träningsåret!

Träning är ett av mina intressen och någonting som jag alltid har utövat, i olika former och intensitet i olika delar av livet. När barnen var små fanns inte tiden på samma sätt som nu när de är flygfärdiga.

Jag har aldrig tränat för någon särskild tävling eller liknande, utan jag gillar verkligen träningen för träningens egen skull. Jag får energi och glädje av att gå på ett bra pass där jag får bli rejält trött och svettig helt enkelt. Jag började min bana med rörelse och glädje när jag var 3,5 år, då var det dansen som gällde och balett i synnerhet. Under hela barn- och ungdomen var det dansen som var mitt huvudfokus, med balett, jazz, stepp, fridans som några av varianterna. Men jag spelade även fotboll, provade på konståkning, simning, basket, ridning. Dansen var alltid det jag aldrig ville hoppa över.

Jag tycker det är viktigt att man som liten får möjlighet att prova på en massa olika former av rörelse, det har man nytta och glädje av även i vuxen ålder. Sen orkar man så mycket mer i livet om man får en lagom dos av motion. Nu vänder även ljuset tillbaka och dagarna blir längre, jag tycker det är en ren lyx att kunna gå eller cykla till jobbet och få en stund ute varje dag.

Just nu är jag relativt mör i musklerna efter ett pass bodypump på IKSU plus, kombinationen av riktigt bra instruktör (tack Hanna Lennartsson! :)), bra musik och en längtan till träningen gjorde att jag ökade vikterna på flera av muskelgrupperna. Skönt, särskilt efteråt :).

Börja du också, den bästa träningen är den som blir av och som funkar för en själv där man är i livet.

Trevlig torsdag!