Fullmäktige hela dagen

Måndagen ägnas åt kommunfullmäktige i Umeå, sista måndagen varje månad förutom i juli är det fullmäktige. För denna mandatperiod är jag vald till ersättare i fullmäktige. Det innebär att jag är tjänstledig idag för politiska uppdrag, en lagstadgad rättighet som alla har. Vårt demokratiska system är uppbyggt på det sättet för att möjliggöra att alla ska ha möjlighet att bidra till demokratin. Jag fick frågor tidigare från personer (som jag trodde visste om hur systemet funkade) om jag gjorde detta i jobbet och hur det i så fall gick att kombinera.

De dagar jag har politiska uppdrag så är jag alltså tjänstledig från mitt civila jobb som omvärldsstrateg. Så det är därför jag kan blogga även under det som annars är min arbetstid 🙂 . I mitt jobb som omvärldsstrateg där mitt huvudsakliga område är riksdag, regering, myndigheter och departement och saker som kan ha eller få påverkan för Umeå, så är det en fördel för mig att ha uppdrag på lokal, nationell och EU-nivå. Förenar nytta med nöje så att säga 🙂 .

Under förmiddagen i dag är det information från alla kommunala bolag på förmiddagen och det är bra att få en överblick över hur bolagen ligger till. Det görs en gång per år, utöver de löpande informationer som kommer i olika ärenden. Under eftermiddagen så väntar beslutsärenden, interpellationer och frågor. Så det lär bli en lång dag i fullmäktigesalen och det kan hända att det blir ytterligare någon blogg under dagen, den som lever får se 🙂 .

Trevlig måndag!