Digitaliseringen påverkar oss alla i snabb takt

Är fortfarande fylld av energi efter morgonens Morgonpasset på Elite hotell Mimer. Temat var Framtidslösningar för Umeå och det var mycket intressant att lyssna på VD:n för Fältcom Mikael Långström som berättade om sitt företag. Fokus var helt på IoT, Internet of Things, och MtM, Machine to Machine. Det vill säga hur allt runt om kring oss blir digitaliserat och automatiserat. Utöver teknisk kompetens så handlar det förstås mycket om att förstå omvärldsfaktorer och försöka förutse saker som kan komma att hända. Och att våga satsa när det känns tillräckligt tryggt att göra det. Då kan man som Fältcom ligga i framkant inom sitt område och nu finnas även i England och snart även i USA. Bra jobbat!

 

Citat framtid

Jag lånar ett bra citat som Mikael Långström hade med, tycker det säger det mesta om framtidsblick och omvärldsfrågor

Vi fick även lyssna på Jonas Hansson som är VD på Hybricon som jobbar med elbussar och också har en ljus framtid framför sig. Tysta och miljömässigt bra bussar som inte bidrar till utsläpp i synnerhet i innerstaden är något som efterfrågas mer och mer runt om. Det rullar redan elbussar i Umeå och fler är på gång. Bra!

Utöver intressanta föredrag på morgonen så blev det även flera stimulerande samtal vid bordet, blandningen mellan näringslivet och offentlig sektor är givande och nödvändig. Så min förmiddag har varit produktiv och energifylld, det gillas 🙂 . Eftermiddagen verkar också gå i digitaliseringens tecken med ett intressant möte som väntar. Men nu är det dags att käka lunchen som nog är värmd och klar i ugnen, det doftar som det i alla fall.

Trevlig torsdag!