Expedition till Mars

Regnet skvalar ner och det verkar som att ovädret söderifrån har nått oss här i Umeå sen lunchtid. Nåja, det gör faktiskt ingenting. Idag har jag inga direkta måsten, inga små barn att passa eller ens middag att förbereda 🙂 . Så jag unnar mig lyxen av att sätta mig tillrätta och läsa en bok. Fantastiskt skön lyx att kunna göra det en helt vanlig måndag. Island spelar mot England i fotbolls-EM ikväll så då får vi ju heja på det enda nordiska kvarvarande laget i EM. Annars gillar jag Tyskland 🙂 . Ja, utöver Sverige såklart, men den sagan tog ju slut förra veckan.

The Martian

Läste ju tidigare ett par bra böcker, bland annat av Linus Jonkman och nu har jag fastnat för denna, The Martian. Har hunnit halvvägs (fick lägga band på mig själv igår kväll och säga åt mig att lägga bort paddan för att sova 🙂 ) och den är riktigt bra. Underhållande och bitvis spännande. Ska bli intressant att se hur det går. Huvudpersonen deltog i en expedition till Mars och av olika anledningar blev han kvar där. Ska inte spoila handlingen, läs gärna själv! Fick tips om denna från en av kollegorna och han hade rätt, den är bra. Vet också att boken blivit film, och kanske blir det att se den vid tillfälle. Ska först läsa ut den så jag vet hur den slutar 🙂 .

Happiness

Känner att lusten att läsa nu kommer tillbaka igen, under jobbdelen av året (jo, jag vet att det inte är semester riktigt än, men snart!) så har jag inte haft ork och tid att läsa annat än handlingar och jobbrelaterade saker, så nu känns det bra med lite skönlitteratur också. Och som sagt, smidigt med paddan. Köpte fyra böcker till igår kväll som jag laddade ner, mycket bra pris så här inför sommaren. Lyx!

Trevlig måndag!