Måndagsstädning

Måndag och första semesterdagen på hemmaplan, nåja om man bortser från gårdagen då 🙂 . Men det känns mer som riktig semester när det är måndag och man inte åker till jobbet. Morgonen började soligt men med lite blåsigt väder. Passar på att göra det som har väntat alldeles för länge – noggrann dammtorkning. Inte kul, men väldigt nödvändigt och så är det ju så skönt och fräscht när det väl är gjort.

Städning

Gamla hus som vårt har väldigt många små skrymslen och vrår att torka, så det tar lite extra tid att göra det noggrant. Nåja, jag har hunnit med ett par rum i lägenheten än så länge och nu är det lite paus för en kopp kaffe innan jag fortsätter. Kände att jag faktiskt hann bli lite småsvettig under tiden jag städade, vardagsmotion således 🙂 . Passar bra som uppvärmning inför lunchpasset jag har inplanerat på Iksu. Najs liksom.

Köpte ett par nya blommor igår när jag var och handlade, det är roligt att passa på att ha nytt hemma när vi inte har något särskilt inplanerat för resten av semestern.

Ny blomma

Passade fint i fönstret tycker jag. Nej, nu är det nog bäst att fortsätta med städningen, rasten är slut 🙂 . Ser framför mig när det är klart, jag har tränat och duschat och sen ska ägna eftermiddagen ute i solen. Med att fortsätta läsa mina böcker. Läste ut Skymningsflickan av Katarina Wennstam igår, den var bra och lämnade några djupare tankar efter sig även om det är fiktion. Den handlar om unga flickor som råkar ut för en äldre man som utnyttjar dem sexuellt och kommer undan med det. Förstås djupare handling än så, men om du inte har läst den och är sugen på att göra det så vill jag inte spoila handlingen. Men den rekommenderas!

Trevlig måndag!