Nyhetsflödet börjar bli mer innehållsrikt

Vaknade tidigt i morse av att höra regnet smattra mot fönstret och jag tycker att det är mysigt att lyssna på regnet, i alla fall när man kan vara inomhus 🙂 .

I vanlig ordning så följde jag min morgonrutin med att läsa igenom nyhetsflödet innan jag klev upp, särskilt på semestern är det extra skönt att ha tid för det. Det märks också på nyhetsflödet att semestertiderna börjar ta slut.

Riktigt roligt att våra duktiga fotbollsdamer slog USA och tog sig vidare till semifinal i OS! Det är riktigt bra gjort och bara att ta sig vidare och slå ut världsmästarna är fantastiskt. Bara att hålla tummarna för deras match på tisdag, även om det blir en rejäl utmaning att slå Brasilien på Maracana i Rio.

Ser också att gymnasieministern avgått efter att ha kört bil efter några glas vin. Snabbt hanterat och det finns inte så mycket annat att säga än att man aldrig sätter sig bakom ratten efter att ha druckit alkohol. Aldrig.

Tror att det är många med mig som har upprörts över många händelser den senaste tiden, som till exempel de många bilbränder som har anlagts. Läste en mycket bra ledare i Göteborgsposten av Alice Teodorescu om vilka gynnsamma förutsättningar vi faktiskt har i Sverige och att vi som samhälle står märkligt oförstående eller kanske alldeles för förstående för dessa kriminella handlingar som utförs, bilbränder, sexuella övergrepp som ett par exempel. Vi kan aldrig acceptera parallella samhällen och att brott inte ska beivras. Vad får vi för samhälle då? Inget som vi vill ha.

Läste också en oroande artikel om att det är många barn som får hörselskydd för att få lugn och ro i skolan. Samma sak där, det är inte okej att inte få studiero och en lugn arbetsmiljö i skolan. Det kan inte vara hörselskydd som är lösningen. Vem av oss skulle acceptera en sån arbetsmiljö på jobbet?

Det finns många tankar som bubblar upp precis som vanligt och det känns att semestern börjar gå mot sitt slut, även om jag har några sköna dagar kvar. Tror att jag ska passa på att ta en cykeltur och uträtta ett par ärenden innan det börjar regna igen, prognosen säger att det kommer regn på eftermiddagen.

Trevlig lördag!