Det mesta är bättre nu, inte förr

Inledde morgonen med att nästan (!) försova mig, jösses så länge sen det hände senast. Men turligt nog så var det bara nästan och ingen panik hann uppstå. Men det rubbade såklart rutinerna litegrann. Nåja, ingen skada skedd och jobbet har hunnits med ändå.

Förmiddagen har ägnats åt digitalisering i olika former. Har bland annat fått mycket matnyttigt och såväl blivit bekräftad i mina egna funderingar som att jag har fått nya idéer kopplat till den stora samhällsfråga som digitaliseringen utgör via ett intressant seminarie. Vi är duktiga i Sverige men sett till den ännu snabbare utvecklingen i Asien så borde vi jobba på ännu mer med denna fråga. Det är en av de stora globala trenderna som kommer att påverka oss på samma omvälvande sätt  som det blev med elektricitetens intåg i vårt samhälle och värld.

Likaså är det viktigt att se att de som idag växer upp knappast ens kallar det som händer för ”digitalisering”, för dem är det en helt naturlig del att finnas såväl analogt som i den virtuella världen. Det är nog en större omställning för de av oss som är äldre än tonåringar och inte är uppvuxna med mobiler, datorer och sociala medier. Det betyder ju inte att vi inte kan driva utvecklingen framåt och hänga med, men jag tänker ofta att det är ett paradigmskifte som pågår där min generation tillhör den (kanske sista?) som vet och kommer ihåg hur det var att vara liten och kunna se barnprogram först efter klockan fem-halv sex på eftermiddagen, sitta och titta på en pausfågel och klocka på teven i väntan på att programmet skulle börja.

Digital utveckling

Jag är inte alls nostalgiskt lagd på det sättet att jag tyckte att det var bättre förr, tänk så mycket större utbud det finns nu än enbart statlig teve med utvalda barnprogram från dåvarande öststaterna. Men det är ändå värt att ibland stanna upp och se utvecklingen och hur snabbt det har gått ändå, bara 25 år sen internet slog igenom till exempel. Något som vi idag tar helt för givet. Att kunna nå alla i stort sett när som helst, till skillnad från förr då det inte gick att få tag i den man ville om hon/han var ute och inte i närheten av den fasta telefonen. Så det mesta är bättre nu, inte förr.

Under eftermiddagen har jag en del jobb i samma riktning och ikväll blir det sen läsning av kurslitteratur. Ser fram emot det. Misstänkte ju igår att jag skulle känna av yogan på nya ställen idag och jag fick helt rätt 🙂 . Lovely!

Trevlig onsdag!