Start up i Umeå

Varmt välkommen september, nu är hösten här på riktigt. I morse var det dags för höstens första Morgonpasset här i Umeå. Första torsdagen varje månad sen en mängd år tillbaka träffas näringslivet och offentliga sektorn för samtal, nätverkande och för att lyssna på intressanta föredragshållare inom olika områden. Det är välbesökt och denna gång i stort sett fullsatt. Trevligt sätt att träffa många inom näringslivet över en frukost och samtal. Denna gång var temat start-up i Umeå och vi fick lyssna på kunniga talare som själv jobbar med att starta företag innan det blir ett företag. Förutsättningarna för att starta i Umeå och vad som behöver förbättras togs också upp. Ett av de (faktiskt ganska få) hindren var bostadsmarknaden i Umeå och att det är tufft att få tag i bostad för de som vill flytta hit och starta verksamhet. Känt problem som vi jobbar intensivt med, men det tar lite tid.

Processed with Snapseed.

Denna gång var lite speciell då det var sista gången som Roland Carlsson höll i rodret. Roland har varit Umeås näringslivschef sedan 2000 och det har hänt mycket under den tiden. Hans efterträdare Peter Juneblad har jobbat jämte Roland ett tag nu och från och med måndag så kliver han in i jobbet ”på riktigt”. Båda herrarna har ett bra driv och jag tror inte att det kommer att bli någon skillnad i tempo för Umeås utveckling vilket är viktigt. Tack Roland för gott samarbete och välkommen Peter!

Intressant info om start-up i Umeå
Intressant info om start-up i Umeå

Resten av förmiddagen har ägnats åt varierande ämnen och nu är det dags för lite lunch, pipet från mikron skvallrar om att det är klart.

Igår kväll käkade jag och dottern mycket god middag tillsammans på Rex, jag åt parmastuvade kantareller (vattnas i munnen bara jag tänker på det) och innan så njöt jag för fulla muggar av ost- och charkbricka. Yummie! Dessvärre så kände jag av en gammal krigsskada (nåväl, kanske lite överdrift där) i handleden som jag inte har haft känning av på många år. Bara från ingenstans så gjorde det ont och så har det fortsatt så under natten och nu är det en utmaning att använda penna och papper. Så det får bli skrift på datorn istället, det funkar det med tills det går över. För det gör det, förr eller senare.

Dags för mat!

Trevlig torsdag!