Fake it until you become it

Emellanåt får man tips på bra klipp på youtube på väldigt varierande ting, allt från sånt som får en att skratta högt och länge till sånt som är tänkvärt och stannar kvar hos en. Detta TED-talk vill jag gärna dela med mig av. Detta är en stunds tänkvärdhet från Amy Cuddy, psykolog och professor vid prestigefyllda Harvard Business School, som forskar på kroppens språk och hur det påverkar självkänslan. Hon menar på ett bra sätt att man kan lura sin hjärna att få en förstärkt självkänsla genom att använda olika kroppsspråk.

Ta dig gärna en stund och lyssna på detta, jag tror att alla kan ha nytta av det för sin egen skull. Inte i syfte att “dominera” andra, utan för att bli mer medveten om hur och att man själv kan förstärka sin självkänsla och som hon uttrycker det – Don´t fake it until you make it, fake it until you become it. Trygga personer med god självkännedom har inte samma behov av att trycka ner andra för att förstärka sig själv. Det är jag övertygad om. Så ge dig själv och dina nära en aha-upplevelse, det behöver inte ta mer än två minuter.

En av styrkorna i ett TED-talk är just att det inte är så långt, max 20 minuter, så man hinner få med det mest väsentliga och alla orkar hålla fokus under den tiden. Bra format som funkar.

Trevlig onsdag!