Hållbart ledarskap och Riksmötets öppnande

Härligt med en solig tisdagsmorgon så här nästan mitt i september, det verkar som att temperaturen också kommer att stiga under dagen. Det känns verkligen som att sommaren förlängs när september är så fin.

Idag är det första dagen av två intressanta dagar på Nolia här i Umeå. Temat är Ledarskap och hållbart sådant. Ser fram emot att få ny kunskap och att kunna utöka nätverket samtidigt som det blir intressant att få lyssna till många kompetenta ledare, som till exempel Annika Falkengren. Morgondagens tema är mitt huvudfokus, Försprång med offensiv omvärldsbevakning. Det ser jag mycket fram emot.

Tidningarna är genomgångna, eller i alla fall en av lokaltidningarna då den andra inte ännu har laddats upp på nätet. Inte första gången heller tyvärr, det är inte ofta som jag hinner läsa pappersvarianten innan jobbet börjar trots att det ska vara morgontidningar. Nåja, det mesta är genomgånget och för min del ligger ändock fokus på nationell nivå så det löser sig nog.

Idag är det dags för Riksmötets öppnande, dvs att Riksdagen öppnar sitt arbetsår idag. Kungen gör det i traditionell ordning och det är verkligen en högtidlig stund. Det är en ynnest att få ha varit med om det när jag blev invald i Riksdagen som ledamot för Norrbotten på plats 349. Man är ödmjuk och även stolt att få representera sitt län, sitt parti och förstås sig själv i det uppdraget. Vi har ett mycket bra land att leva i med en fungerande demokrati som det är viktigt att aktivt jobba med, det är inget som har kommit som en skänk från ovan utan fordrar aktivt arbete för att bibehålla och utveckla. Öppenhet och transparens är viktiga delar av vårt samhällssamtal, men tyvärr så finns det ju baksidor av detta med mörka krafter också. Tyvärr. Därför är det så viktigt att jobba med vår gemensamma demokrati och allas rätt att uttrycka och yttra sig.

Strax dags att jobba igenom morgonens mejlbox innan Nolia väntar. Ser fram emot en cykeltur dit.

Trevlig tisdag!