Tufft yogapass idag och ledarskap

Första dagen av två på Nolia Ledarskap var bra, särskilt energigivande att lyssna på olika ledare som talade. Många kloka inspel, allt från hur hjärnan fungerar i olika sammanhang som kontorslandskap, brist på dagsljus och buller till social arbetsmiljö. Mycket intressant, och det mesta är i stort sett sunt förnuft tycker jag. Att man mår bättre i lokaler med bra luft med bra syrehalt, god tillgång till dagsljus och fritt från buller känns ju ganska självklart. Dessvärre så är det ändå inte alltid så. Men det borde rimligen inte vara några problem att åtgärda såna saker på arbetsplatser, i synnerhet inte om man tänker på vilka produktivitetsökningar en god miljö medför.

Efter jobbdagen så följde jag Riksmötets öppnande för att i vanlig ordning lyssna på talet som levereras av statsministern. Den enda nyheten var att Anna Ekström utsågs till ny gymnasieminister. Jag tror att det är ett bra val för den posten, svårt att hitta någon annan med mer erfarenhet för det.

Tisdagsyoga

Jag tog mig iväg till Iksu sen för ett tufft pass yoga, på tisdagarna är det i det närmaste poweryoga i 90 minuter. Idag var det extra tungt och känslan av kylskåp kom flera gånger, men jag motade bort den från hjärnan. Jag är mest nöjd över att jag faktiskt genomförde passet trots att det var tungt och jag var trött. Men så kan det vara ibland, kroppen är ju ingen maskin som alltid funkar på samma sätt.

Det blir nog en tidig kväll idag, är fortfarande trött och ganska slut i kroppen (men inte på ett dåligt sätt). Har börjat lyssna mer på kroppen (inte på latmasken som kryper fram ibland dock 🙂 ) och framför allt när det är läge för lättare träning och när man orkar med tyngre sådan. Behövde fylla på energi efter passet idag och fick pausa några övningar och göra enklare alternativ som ändå var tuffa, men tänker att det alltid är bättre att göra lite än inget, plus att jag var nöjd över att kunna göra några övningar som jag inte klarade förra veckan. Alltid något 🙂 . Så det fick bli en Gainomax efter träningen idag.

gainomax-jordgubb

Nu är det dags att packa ett ombyte så det är klart inför morgondagen då jag åker i princip direkt från jobbet till Stockholm för möte med moderaterna på SKL och beredningsmöten på torsdag. Mer om det imorgon.

Trevlig tisdag!