Helgen som gick och kommande uppdrag

Idag blir det några rader om helgen som har varit bra och mycket vilsam. En bra kombo av umgänge med familjen, träffat vänner och bara tagit det lugnt.

anders-pa-pinchos

I lördags gick jag och Anders en promenad på stan och åt en tidig middag ute tillsammans. Denna gång blev det Pinchos, en ny upplevelse för maken (jag har besökt dem en gång tidigare med dottern). Gillar maten och konceptet att kunna beställa små rätter via appen och sen kunna hämta mat och dryck. Dessutom gott. Grillad halloumi var en av mina favoriter, likaså baconlindade dadlar.

grillad-halloumi

Umeå har massor av bra matställen och det är roligt när det utökas och kommer fler bra restauranger utöver våra favoritställen. Bra också att kvällsekonomin i Umeå växer, det skapar fler jobb och gör att stan lever i stort sett hela dygnet och hela veckan. Om man har varit med om städer där ”alla” bara har kunnat gå ut onsdag-lördag (stängt resten av veckan) så är det så mycket bättre nu.

umea-smakfestivalen

Tidigare under lördagen besökte jag och Anders Smakfestivalen som pågick under helgen här i Umeå. Så trevligt med massor av närproducerade produkter! Vi provade varsin ny ölsort där från Westerbottens bryggeri, extra kul med lokala namn också, Röbäck och Vithatten. Jag gillade Vithatten 🙂 . Trevligt med smakprover av detta.

Resten av helgen har gått i vilans tecken, jag passar på att ladda upp inför de kommande tre veckorna som kommer att präglas av resor, uppdrag och en hel del politik. September brukar vara en hektisk månad och i år är det inget undantag. Jag ser fram emot många intressanta möten i Bryssel och är glad över att ha förmånen att kunna få finnas i det sammanhanget.

Idag har jag haft en fulltecknad dag, jobb på förmiddagen och politiskt uppdrag på eftermiddagen. Jag är vice ordförande för UPAB, det kommunala parkeringsbolaget, och idag har vi haft ordförandeberedning inför styrelsemötet på fredag. Lite senare i kväll så är det dags för månadens gruppmöte med den moderata fullmäktigegruppen i Umeå.

virkprojekt-del-5

Innan dess blir det något att äta och så kanske jag hinner några varv på mitt roliga virkprojekt också. I lördags gjorde jag klart del 4 och igår söndag så blev jag klar med del 5 och har nu en del kvar. Har gått både fort och så var det roligt och lagom utmanande. Kul helt enkelt! Dessutom riktig avkoppling för huvudet. Inte för att jag alls tycker att det är jobbigt att blogga, snarare tvärtom, men jag tror också att det ibland är bra att låta mobilen och datorn vara för sig själva en stund. Så blev det under helgen.

Trevlig måndag!