Nytänkande men konservativt lagd

Jag gillar ju nytänkande och fräscha idéer, det är något särskilt stimulerande och energigivande med samtal med smarta och trevliga personer. En sån eftermiddag har det varit idag. Det är jag tacksam för. Fokus har varit framtid och omvärld i olika former och med olika områden.

Just nytänkande är en av anledningarna till att jag brukar se fram emot årets edition ( ja, eller upplaga/utgåva ) av Juleskum. För trots att jag emellanåt är lite konservativt lagd, jag tycker faktiskt att vissa saker ska få vara som de är kanske i synnerhet som mommos mjukbröd, mammas kålsoppa, gravad lax, ja ni fattar – så vill jag prova nytt också.

Juleskum

Ingen skillnad på den saken i år, så sagt och gjort så inhandlades en påse Juleskum med smak ”Tomtegröt och kanel”. Och nej. Det hade inget med vare sig tomtegröt eller kanel att göra. Men då har jag provat. Originalet är fortfarande bäst.

Styrketräning

Idag hann jag med ett lite kortare pass styrketräning i gymmet på Iksu under lunchen, det behövdes efter gårdagens långa kommunfullmäktige med massor av sittande. För min del är det ryggen som får ta det mesta av känningarna av inaktivitet, så det är bra att få träna lite med fokus på axlar och rygg.

Säsongens första snö

Så var det då dags för det vi har sluppit under oktober, nämligen säsongens första snöfall. Inte mycket, men lite vitt på backen är det nu. Har inte tagit mig för att byta till vinterdäck på cykeln, men borde nog göra det. Alltid en avvägning, för om det blir tokmycket snö i år som det var för ett par-tre vintrar sen så går det fortare att gå än att cykla. Och då känns det ju lite onödigt med vinterdäck.

Å andra sidan så kan det ju vara som de senaste åren också med lite snö i stan men med halka. Hm. Ska fundera när jag åker till Stockholm imorgon eftermiddag.

Väntar otåligt på mina nya garner och vill verkligen komma igång med min stickning. Hade till och med kollat om jag hade rundstickor av bambu till det som jag tänkte få med mig på flyget. Intet är som väntans tider säger de. Jag säger att väntar man på något gott väntar man alltid för länge 🙂 .

Nåja, det får helt enkelt bli en lugn ( och väldigt mörk, jösses så snabbt det går nu ) kväll hemma. Såg att det kommit en ny säsong av The Good Wife också, den är mycket bra tycker jag.

Igår såg jag och Anders det sista avsnittet i säsong tre av The Fall. Det är bara sex avsnitt i den säsongen, men i gengäld är avsnitten något längre. Ska förstås inte spoila för den som inte har sett det ännu, men så mycket kan jag säga att det var oväntat.

Trevlig tisdag!