En dag i medborgarnas tjänst

Idag är det en heldag med politik, eller som vi ibland brukar säga, en dag i medborgarnas tjänst. Kommunfullmäktige i Umeå alltså. Det är för första gången på mycket länge en dagordning som inte är mastodontlik.

Oktoberfullmäktige Umeå

Håller tummarna för att vi blir klara kanske lite lite tidigare än kl 18 ikväll. Men osvuret är bäst. Men tänk om man skulle hinna med ett besök på fritids också, det skulle vara riktigt skönt efter en dags sittande som det alltid blir på fullmäktige. Som ni vet så är mitt fritids = IKSU ?.

Den största frågan idag är förstås kommunens ekonomi och prognosen för 2017 som visar på underskott för tredje året i rad. Ekonomin påverkar såklart allt annat vi har möjlighet att satsa på och vilka strategiskt viktiga delar som måste prioriteras.

För egen del så ser jag fram emot en bra vecka, imorgon med ett par intressanta möten och i slutet av veckan är det andra och sista kurstillfället för styrelseutbildningen som inleddes förra veckan.

Så går jag ju i väntans tider också, ja på mina garner alltså ?. Har varit lite rastlös på kvällarna sen jag gjorde klart den andra kudden i fredags kväll och nu kliar det i fingrarna att få påbörja mitt nästa projekt. Tycker det är så mycket enklare att koppla av vid teven om jag har nåt pyssel i händerna.

Trevlig måndag!