Borta bra men hemma bäst

Åh så skönt att ha kommit hem, det är verkligen det bästa med att åka någonstans. Nu väntar återhämtning och bara en lugn kväll, med vila och handarbete. På planet satt jag och lekte med tanken att direkt byta om och gå ner till Iksu för ett träningspass, vilket alltid är skönt. Men så snöar det fortsatt och jag blev trött. Så det blir en vilokväll hemma istället.

När jag kan välja vilket flyg jag ska åka med så väljer jag SAS, det visade sig särskilt idag med vilken trevlig personal de har. På gårdagens flight till Stockholm var det trevlig personal, ni vet så där med ett glatt sätt och glimten i ögat utan att tulla det minsta på professionaliteten eller effektiviteten. Så det blev något leende igår och idag när jag klev ombord var det samma trevliga personal som med ett stort leende sa “nämen heej! Så kul att se dig igen!” och sen frågade om det var okej att ge mig en kram! 🙂

Det vittnar om en bra stämning bland personalen och är uppskattat av mig som kund/resenär. Att det sen faktiskt är gratis är ju en bonus för företaget förstås, kostnadsfritt men värt så mycket. Plus att det givetvis är så mycket trevligare för personalen att ha kul och bemöta folk på ett bra sätt. Som man är mot andra, brukar andra vara mot en själv. Oftast i alla fall.

Det var förstås riktigt trevligt och roligt, kanske behövdes det extra mycket idag med den kollektiva nedstämdhet som präglat dagen efter det amerikanska presidentvalet. Det snöade rejält i huvudstaden och planet var i sig inte sent utan boarding var i tid och alla på sin plats innan avgångstid, men så var det högtryck för de som avisade vingarna så det blev en dryg halvtimme sent ändå. Ingen fara på taket dock, jag läser just nu en intressant bok av Alexander Bard och Jan Söderqvist, “Nätokraterna”, som är bra och ger många nya tankar och uppslag.

Dags för en matbit och sen avkoppling.

Trevlig onsdag!