Black friday, godaste grytan och trevliga Umeåbor

I går var det black friday och jag ska helt ärligt säga att det är något som inte riktigt har uppmärksammats av mig fram till nu och men det är bara att konstatera att de flesta butiker har något erbjudande med lägre pris till kunderna. Fredagen innehöll som vanligt jobb och så prioriterade jag träning på lunchen då jag varit på resande fot en stor del av veckan som gått. Så ett pass indoor walking kombinerat med cx worx som är fokuserad core-träning blev det igår. Skönt att få svettas lite.

När jobbet var klart så besökte jag och Anders ett par butiker (man får ju dra sitt strå till stacken för handlarna 😉 ) och jag köpte en ny blus som jag tyckte om. När jag skulle betala så kom en av säljarna och frågade “visst är det du som är Åsa?” och jag sa jaa…? Då säger hon att hon är lillasyster till en av vännerna som jag lärde känna och umgicks med för ca 25 år sen i Norrbotten men som lite senare flyttade söderut och vi tappade kontakten (före sociala mediers tid var det inte lika lätt att hålla kontakten). Jag blev glad och överraskad över att hennes lillasyster (som jag aldrig tidigare träffat) visste vem jag var och att vi hade umgåtts för så länge sen. Hälsningar framfördes och det visar sig att min gamla kompis nu bor i Umeå kommun!

Kandelabrar

När jag och maken gick ut från en annan butik så kände jag att en kvinna knackade mig på axeln och glatt frågade mig var jag hade köpt min jacka “som var så himla snygg”. Så jag berättade mer än gärna att jag hade köpt den från en av våra duktiga Umeåföretagare, Stylelevel, och sa att hon hittar det online. Det är så kul att kunna göra litegrann för att bidra till andra duktiga personers framgång, även om det inte är någon ansträngning alls såklart men det går ju att hoppas att den kvinnan går in online och hittar fina kläder där. Så två gånger denna black friday blev jag positivt överraskad av trevliga Umeåbor!

Snygg jacka från Stylelevel

Mina vinterstövlar släpper igenom vatten underifrån genom sulan, så det var bara att leta nya sådana. Inte så behagligt att bli blöt om fötterna genom sulan när man promenerar utomhus. Så jag hittade ett par nya som jag ska prova lite mer senare idag, vill inte få skavsår på hälarna så jag ska vara noggrann denna gång och känna efter innan jag bestämmer mig och då tänker impregnera stövlarna. Brukar i stort sett alltid ha goda skovårdsambitioner när jag köper nya skor, men sen blir det alltid en hög tröskel för att verkligen göra det också och så börjar jag använda skorna direkt istället. Bara att erkänna 🙂 .

Igår kväll var vi bjudna på middag hos goda vänner och vilken himla trevlig kväll det blev, tack Igor och Mia! Maten var to die for, godaste grytan jag någonsin ätit. Jag fick verkligen lägga band på mig för att inte slänga i mig maten 🙂 . Men jag tog påfyllning med glädje och blev skönt mätt. Yummie! Massor med bra samtal och skratt blev en bra inledning på helgen.

Öppen spis

Nu ser det ut som att solen försöker titta fram och det är skönt att det inte regnar i alla fall. Idag blir det julmusik samtidigt som julen ska plockas fram här hemma. En liten tradition jag har när jag julpyntar innan advent 🙂 .

Trevlig lördag!