Dags att hitta rätt

Julpyntade här hemma igår samtidigt som jag lyssnade på julmusik, min alldeles egna tradition som jag håller på sen mer än tjugofem år 🙂 . Jag funderade på när jag började samla på tomtar och insåg att det börjar närma sig trettio år sen! Jösses vad tiden går. Då är det kanske inte så konstigt att det börjar bli ett antal tomtar som jag har samlat på mig heller.

Min allra finaste tomte i min samling fick jag förra året av mamma, nämligen denna.

Mammas fina tomte

Den är mer än en halvmeter hög och mamma har sytt den helt själv. Det enda som är köpt (förutom materialet då) är bältet som tomten har runt magen. Helt fantastiskt fin och välgjord, precis som alltid när mamma tar sig an något projekt.

Jag brukar få frågan om jag har räknat hur många tomtar jag har, men det har jag inte gjort. Däremot brukar jag numera antingen få (av mina fina föräldrar) någon ny fin tomte varje år, eller så köper jag själv om jag ser någon fin sådan. Med åren har det blivit betydligt mer selektiv med vilken sorts tomte jag brukar köpa, vill gärna att de ska vara handgjorda och inte massproducerade. Även om jag förstås har sådana tomtar också, de är också fina.

Första advent

Idag är det första advent och det har kommit lite snö ute så det är lite vitt på backen. Det ljusar upp och känns lite mer som att julen snart är på väg.

Det som står på att-göra-listan för idag är att hitta nya ljusstakar till fönstren, vi har pratat om det i typ fem år men inte tagit oss för att ta tag i det. Men nu kände vi att det var dags. Så bara att hålla tummarna för att vi hittar rätt modell.

Lite förberedelser inför den kommande veckan väntar också förstås, men det får bli lite senare i eftermiddag eller kväll. Nu blir det en kopp kaffe innan det är dags att hitta ljusstakar.

Trevlig söndag och första advent!