Digigov, digitalisering och godis

Det blev en riktigt tidig morgon idag för att hinna med första planet till Stockholm. Märkligt det där, timmen mellan fem och sex på morgonen är ju vanligtvis den som är skönast att sova på, och det blir så mycket jobbigare att stiga upp 04.45 som jag gjorde imorse.

Tidig morgon med SAS

Idag har jag deltagit på den första dagen av två på DigiGov, konferens om digitalisering i offentlig sektor. Det är inte alltid man kan säga att en hel dags konferens har varit bra, men idag har det verkligen varit hög nivå rakt igenom. Trots att det har varit ett mastigt program med start 8.30 och så slutade det efter kl 17 så har det ändå varit intressant.

DigiGov

Det har, utöver att det varit bra nivå på talarna, också varit kul att träffa många vänner och bekanta från hela landet här. Sjukt bra nätverk! Så det har blivit många bra samtal och skratt under dagen.

Fredrik Reinfeldt DigiGov

Fredrik Reinfeldt talade om vikten av ett starkt ledarskap i tider av förändring och som alltid är det intressant att lyssna på honom. Att ha förmågan att kunna tala helt utan manus eller PowerPoint i en halvtimme, hålla en röd tråd och knyta ihop säcken trots utvikningar och anekdoter, ja det är ju inte utan att man blir imponerad. Och det är klart att han har under lång tid övat på detta, men det är ju ändå inte alla som har den gåvan. Dessutom med humor.

Lösgodis

Det var smidigt att ta pendeln från Kista in till stan där jag övernattar ikväll, en promenad från centralen och lite mat innan jag checkade in. Föll för frestelsen att köpa lite godis som omväxling också.

Sen blev det en efterlängtad dusch och nu tänkte jag lägga mig i sängen, kolla lite teve och käka godis. Men säg inget till någon, det är ju bara tisdag ??.

Trevlig tisdag!