Driftiga tjejer att lägga på minnet

Började morgonen med att delta på december månads och årets sista Morgonpasset som denna gång hölls på Rex. Precis som vanligt var det välbesökt och det blev många bra samtal. Denna gång var det ett par av vinnarna från Umeågalan som berättade om sina företag, först Galleri Andersson/Sandström och sen Mia Karlsson-Jonsson som äger och driver Rex med sin man Anders Karlsson.

Apropå temat för den konferens jag har deltagit på, digitalisering, så berättade båda dessa företagare om när de började med sina hemsidor och hur den resan hade tagit dem långt ut i världen som för Galleri Andersson/Sandström. Mia Karlsson-Jonsson berättade en rolig anekdot för en sisådär tjugo år sen då hon fått rådet att inte behöva ägna sig åt nån webb eller hemsida, “för i restaurangbranschen är det ju mat och potatis som vi ska ägna oss åt”. De flesta i publiken smålog nog då när man vet hur utvecklingen här har varit.

Det är inspirerande att lyssna till driftiga och erfarna entreprenörer som har lyckats väl med sina respektive idéer och följer sin passion. Lika kul var det att se några av den kommande generationens företagare i form av några UF-företag som ställde ut och sålde sina produkter.

Osthyvel från UF-företag

Fyra driftiga tjejer hade i sitt UF-företag (Ung Företagsamhet alltså) en idé om att kunna skapa hushållsprodukter utan plast. Dessutom så använde de istället naturmaterial från Västerbotten och om man köpte en produkt av dem så planterar de även ett träd för det. Jag tyckte det var en väl genomtänkt idé från början till slut, plus att jag behövde en ny osthyvel hem, så det blev inköp och jag fick en fin påse som fick följa med mig från morgonens företagarträff.

No Plastic UF

Jag frågade såklart om en bild till bloggen på dessa driftiga tjejer vars företag heter No Plastic UF. Att sen så smidigt kunna betala med Swish gör ju att det är ännu enklare att köpa grejer. Sofia Halvarsson, My Bergqvist, Maja Bodén och Wilma Johansson är nog namn att lägga på minnet för framtiden! Så om ni letar roliga julklappar så kan jag tipsa om att kika in på deras webb.

Passade på att hinna med ett intervallpass total training på lunchen, det behövdes efter två dagars konferens. Skönt att röra på sig och svettas under lunchen. Som veckorna ser ut just nu så är det bara att passa på att träna när tid och tillfälle ges. Nu är det dags att ta sig an resten av jobbet för idag.

Trevlig torsdag!