Det här med temperaturen och relativ kyla

Kollade termometern när jag steg upp i morse och den visade -10 grader. För en tidigare norrbottning så är det inte särskilt kallt decemberväder, men nu när jag har blivit äldre och vant mig vid mildare väder så känns det ju lite småkyligt faktiskt. Men prognoserna skvallrar om att det inte verkar hålla i sig särskilt länge. Dessutom så såg jag på nyheterna att Nikkaluokta som alltid brukar ha kallast, hade haft -31 i natt. Brr.

Trevlig lördag

Idag väntar ett besök på Iksu om en liten stund, så härligt att ha möjlighet att börja lördagen på det sättet. Har lite skön känning i ryggen och benen efter gårdagens total training så det är ju bara att njuta! På eftermiddagen blir det trevligt att träffa många vänner en stund. Bra med vilsamma helger när veckorna just nu är intensiva. Balansen är viktig för att fortsatt tycka att det är roligt, att kombinera vila och avkoppling med möten med intressanta människor är något som jag tycker om. För mycket av vare sig det ena eller det andra blir jobbigt i längden.

Ska komma ihåg att sätta igång motorvärmaren i bilen också, förr när jag genom åren alltid har pendlat så var det alltid en vana som jag inte ens behövde tänka på, men numera när jag väldigt sällan behöver använda bilen så får man anstränga sig för att komma ihåg det i god tid innan man behöver bilen. Inte mycket som är så segt som en genomkall bil.

Minns för många år sen då jag bodde i Boden och hade en Citroën och termometern visade -42, ja ni läste rätt, -42 grader i februari och jag skulle köra till jobbet. Det var nästan som att det inte märktes att både motor- och kupévärmare hade varit igång hela tiden, däcken på bilen kändes nästan fyrkantiga och bilens egen termometer stod bara och blinkade. Det visade sig att franska bilar inte kunde visa temperaturer under -30 grader, de tänkte nog inte att det kunde bli kallare än så 🙂 .

Dags att ta fram träningsväskan och snart kvista iväg till Iksu.

Trevlig lördag!