Har aldrig fattat skillnaden

Har nyss avslutat ett pass indoor walking som var överraskande tungt. Hade tänkt köra ett core-pass direkt efteråt, det brukar vara en bra kombo tycker jag, men orken och energin tog helt slut. Så nu väntar jag på att maten ska bli klar så jag kan fylla på med ny energi så det räcker för eftermiddagens arbete.

Blek decembersol

Solen visade sig en liten stund efter träningspasset, så jag snabbade mig för att hinna fota det 🙂 . Det är ju inte så himla vanligt att hinna se solen så här i december och jag längtar efter ljus och värme. Inte för att jag klagar alls på temperaturen just nu, idag är det ett par plusgrader. Dessvärre grymt halt ute så man får gå saktare än vanligt.

I väntan på att maten ska bli klar mumsar jag på clementin/mandarin/satsumas (har liksom aldrig fattat skillnaden, så jag brukar kalla allt för clementiner 🙂 ) som är så goda nu innan jul. Att skala clementiner i december är riktiga barndomsminnen, det doftar jul. Och så är de så söta och goda just nu, förmodligen är det väl därför. De som brukar finnas efter jul är ju ofta torra och fyllda med kärnor. Inte lika gott alltså.

Ikväll väntar årets sista fullmäktigegrupp med moderaterna här i Umeå och utöver det så har vi julglögg tillsammans. Brukar alltid vara trevligt. Sen packar jag en väska för att åka till Bryssel imorgon. Det är dags för plenar, som är ungefär som fullmäktige fast på EU-nivå i Regionkommittén. Intressant sammanhang att ha förmånen att vara med i, många viktiga och stora frågor som diskuteras. Återkommer mer till det senare.

Så denna vecka delar jag nästan lika mellan jobb och politik, och drar nytta av båda delarna i båda sammanhangen. Frågorna hänger ofta ihop. Men nu låter det som att maten är klar, så det är dags att käka!

Trevlig måndag!