Snart dags att flyga till Bryssel

Idag är jag glad över att få ett par timmars paus nu på morgonen innan det är dags att åka iväg till Bryssel för sammanträde i Regionkommittén under onsdag och torsdag. Om allt är i tid så bör jag vara framme på hotellet innan kl 20 ikväll, kanske även tidigare om man har tur 🙂 .

Det är en intressant dagordning med olika ärenden som ska diskuteras under dessa dagar, allt från migration, integration av tredjelandsmedborgare, kompetensagenda för Europa, turism för regionalt samarbete i hela EU, till onlineplattformar för kommuners och regioners gemensamma synsätt. Och en hel del annat också. Det finns säkert anledning att återkomma om det lite senare.

Snowflakes ljuslykta

Igår kväll hade vi det sista gruppmötet för säsongen med moderaterna här i Umeå. Vår gruppledare Anders Ågren sammanfattade det politiska året på ett bra sätt och så diskuterades även kommande frågor och utmaningar. Det var trevligt att det var ett 50-tal moderater samlade igår och det var också gott med lite glögg och pepparkakor.

Anders på julavslutningen

Det blev också många skratt och bra samtal under kvällen och det är intressant med samhällsfrågor tycker jag.

Nu är det dags för mig att packa ner ett par ombyten i handbagaget innan det sen blir dags att åka ut till flyget. Är glad över att jag har hunnit få min rundsticka i bambu så jag tänkte ta med mig min stickning på resan. Det är skönt att kunna koppla av med handarbete på flyget, även om jag också har med mig mina böcker digitalt så är det bra med omväxling till läsandet. Har parallellt börjat med ena ärmen till mitt stickprojekt, men det lämnar jag hemma. Det stickas nämligen på strumpstickor och såna har jag bara i metall, och det törs jag inte chansa på att jag får med mig genom säkerhetskontrollen och jag har ju ingen lust att få lämna kvar det nånstans. Ja ni hör, dagens mest kvalificerade I-landsproblem 🙂 .

På återhörande lite senare!

Trevlig tisdag!