Hoppas på bra debattklimat

Årets sista kommunfullmäktige här i Umeå är igång sen imorse och just nu pågår interpellationer för fullt. Det blir nog en lång dag fylld av samhällsfrågor. Bara att hoppas att debattklimatet hålls på en godtagbar nivå. Det är en sak att ha olika uppfattningar i sakfrågor och debattera dem, en annan att inte diskutera sakfrågor. Jag tror att det är svårare att kunna locka nya människor till politiken om man har ett hårt klimat med personangrepp, det drabbar alla i förlängningen.

Det var fyra plusgrader när jag gick till fullmäktige imorse och prognosen verkar tyda på att det ska fortsatt vara varmt resten av veckan också. Vi har ett litet snötäcke här och jag hoppas att det kan få ligga kvar, dels för att det känns lite mer som jul, dels för att det blir lite ljusare. Förstås inget man kan påverka, men hoppas kan man ju.

Resten av veckan kommer att innehålla olika ämnesområden, som digitalisering, aktuella omvärldsfrågor och planering för januari. Sen tänkte jag försöka rensa helt i mejlboxen innan det är dags för min julledighet som börjar på fredag. Ska bli riktigt skönt med ett break så här vid årets slut och kunna varva ner tillsammans med familjen.

Tände det fjärde ljuset i ljusstaken igår och det kändes som att det var nyss jag tog fram julpyntet och tände det första ljuset. Tiden går fort, förmodligen för att det är ofta ganska mycket att göra.

Men först är det några dagars jobb kvar och idag är det nog sista dagen för i år med politik. Kanske ?.

Trevlig måndag!