Tur att ingen kom till skada

Sent igår kväll följde vi nyheterna hemifrån då det var en stor brand Öst på stan i Umeå och då blir man förstås orolig när det är så nära hem. Stor förödelse verkar det ha blivit på de drabbade fastigheterna, verkligen tur att ingen person kommit till skada men vilken trist start på det nya året för de boende och de som jobbar där.

Idag har vi kunnat njuta av det bästa vädret hittills och efter sköna timmar i solstolarna så tog vi en promenad längs stranden där det var packat med folk. Kraftiga vågor och röd flagg även idag, och badvakterna hade ett digert jobb med att vaka över badgästerna. Det blåstes i visselpiporna frekvent då flera personer trots röd flagg gick långt ut i vågorna. Fattar inte att de vågar, undervattensströmmar är inget att leka med eller underskatta.

Så skönt att ha ännu flera dagar kvar här innan vardagen hemma väntar och ikväll blir det förstås middag med hela familjen igen. Bara det alltså. Lyx! Jag och sonen börjar bli ganska dagvilla och det tar jag som ett tecken på att vi börjar bli avkopplade, precis som meningen är med solsemester. Vintern väntar ändå när vi kommer hem igen.

Jag läste också ut boken Tre sekunder av Roslund & Hellström idag, den gick inte att lägga ifrån sig och slutade bra. Skön semesterläsning!

Trevlig tisdag!