Viktigt att förebygga framtida problem

Det är redan torsdag och årets första arbetsvecka har gått snabbt. En hel del att göra på jobbet och glädjande nog har det funkat mycket bra, bokningar som har gått i lås och en hel del planering för vårens arbete är på rull. Både igår och idag har det varit ett rejält busväder, det har kommit en hel del snö och blåser massor. Just dessa dagar är det skönt att inte behöva resa någonstans, det räcker med att gå till och från jobbet i snöstormen.

Igår kväll fick jag lite efterlängtad piff av håret hos Therese på Art by Wixners, det var avkopplande och behagligt. Välbehövligt efter ett par veckor med sol och bad. Mycket bra service också att kunna få håret fixat på kvällstid. Pluspoäng för kundnöjdhet! Sen blev det en stund i soffan för avkoppling och då började det kännas att man kommit igång igen efter julledigheten, så det blev en tidig kväll.

Veckan på träningsfronten har också börjat bra, hittills tre träningspass sen i måndags som jag får vara hyfsat nöjd med. Har haft mest fokus på styrketräning för rygg och axlar för att förebygga framtida problem och åtgärda gamla synder. Det behövs då jag har ett jobb som i huvudsak är datorbaserat och för att förstås orka såna vardagliga saker som att bära matkassar och skotta snö. Så här i januari brukar det vara god stämning på Iksu, med många som kommer igång med sin träning efter sina egna förutsättningar. Hoppas att så många som möjligt håller i och fortsätter. Själv ser jag fram emot nästa gång det är dags att gå till Iksu, förhoppningsvis redan imorgon!

Ibland har jag funderat på om jag ska sätta upp något mål för mig själv med min träning och vad det i så fall skulle vara, men så landar jag alltid i att det är själva träningen som jag gillar och att jag inte behöver något särskilt mål med det. Möjligen skulle det vara att börja försöka gilla att göra burpees 😉 . Sjukt effektiv övning för flås och styrka, men USCH så jobbig! (Burpees är alltså en övning då man ska så fort som möjligt lägga sig platt på magen för att sen så snabbt som möjligt hoppa upp och göra ett upphopp – ja ni hör ju själv, skitjobbigt 🙂 Googla gärna och kolla så ser ni.)

Ikväll tror jag att det blir något avsnitt av Sherlock Holmes på Netflix och att fortsätta sticka på mitt projekt, det känns som en bra kväll för mig.

Jag har kommit en bit på väg och har nu ena ärmen snart klar och sen är det dags för den andra innan allt ska stickas ihop. Riktigt roligt att mönstersticka och se hur det växer fram. Gillar handarbete som funkar att pyssla med i soffan samtidigt som man kan se någon bra serie, det är avkoppling för mig.

Trevlig torsdag!