Om man nu får säga det själv

Söndag och det har hittills varit en bra helg med vila och avkoppling. Idag ska jag ägna några timmar åt bokföring och administrativt jobb som måste göras klart. Det känns nästan overkligt att vi för en vecka sen var i solen och värmen och att det bara har passerat en jobbvecka än så länge. Det går snabbt att komma in i vardagen igen.

I fredags började jag morgonen med ett frukostmöte om digitalisering och kommunikation som arrangerades av Styrelseakademien. Jakob Mjöbring från PunktPR talade på ett intressant och engagerande sätt. Digitalisering är ett ämne som engagerar, påverkar och berör alla var än man är eller vad man än jobbar med och det visade också det fullsatta frukostmötet. Vi lär nog diskutera och jobba med detta under lång tid framöver, och jag tror att vi inom en inte allt för avlägsen framtid kommer att ta digitaliseringen lika självklart som vi nu betraktar elektriciteten. Det kommer nog helt enkelt inte att vara ett eget ämne utan påverka oss i allt vi gör på olika sätt.

När jobbdagen var slut på fredag så summerade jag min första jobbvecka för 2017 med att det var ganska mycket att göra och planera kombinerat med en hel del kunskapsinhämtning och analys. En bra kombo helt enkelt. Men det var också skönt att det var dags för helg sent på fredag eftermiddag.

Jag var glad över att jag på torsdag kväll kom ihåg att ta fram råvaror från frysen som kunde tina i lagom takt i kylskåpet.

På fredag kväll så är det skönt att koppla av hemma i lugn och ro, så jag ägnade en god stund åt att laga middag åt mig och Anders som vi sedan käkade tillsammans.

Oftast gillar jag när det går hyfsat snabbt att laga mat, jag gillar mer att äta än att laga 🙂 . Men denna rätt som faktiskt är en av mina egna favoriter, laxplanka med blomkålsmos och romsås, tar lite längre tid att laga men är väl värt det tycker jag. Med fisk och räkor tinade så tar det ungefär en timme att göra, så det är ju ändå inte så himla lång tid. Och på fredag kväll gör det inte så mycket att det blir lite senare middag än till vardags. Det blev faktiskt riktigt gott också, om man nu får säga det själv.

Nu har andra koppen kaffe druckits och det är nog dags att sluta prokrastinera och ta tag i det där med bokföringen så det blir gjort. Jag gillar mer att göra bort sånt som måste göras så jag sen kan koppla av och bort. I alla fall de gånger det går att göra så. Så nu är det bara att göra det, eller Just Do It liksom.

Trevlig söndag!