Det knöt sig i magen

För en stund sen så kom jag och dottern hem efter en heldag i skidbacken. Skönt väder med bara några få minusgrader och solen visade sig till och med ett tag som en härlig bonus. Det tar väl ungefär en timme att köra hemifrån till Bygdsiljum där skidbacken är, så det blev en relativt tidig morgon denna lördag. Men eftersom vi började prata om att åka skidor idag så hade jag tagit fram alla attiraljer för det redan igår kväll, så det behövdes ingen leta-grejer-tid på morgonen. Bara fika och göra sig i ordning innan det var dags att sätta sig i bilen.

Mina slalomskidor har fått hänga med i många år nu, men funkar bra för mig 🙂

Det var ganska mycket folk i backen idag, nästan så att man fick lite 80-talskänsla. Men bara nästan. Det är ju inte så att man längtar tillbaka till då man fick tillbringa 45 minuter i liftkö direkt. Det går ju betydligt snabbare nu och då får man ju mer tid i backen, vilket är det man vill. En av nedfarterna var halvt avstängd för slalomtävlingar som gick av stapeln och när vi käkade lunch träffade jag bekanta från Skellefteå som var markservice till sina barn som tävlade. Det var extra kul att se Anja Pärson där som jobbade som portdomare (eller om det var något liknande), och hon gav såklart extra glans till tävlingarna för alla ungdomar. Det betyder nog mycket för alla andra ideellt jobbande föräldrar att se även henne göra en ideell insats för att få fler att åka utför.

Igår kväll lagade jag en kycklinggratäng som jag gjort ett par gånger och den blev faktiskt ganska god. Nu så här efter en dag ute i skidbacken så känns det skönt att komma in och koppla av hemma, så det där med matlagning ska jag fundera på en stund till 🙂 .

Gårdagen ägnades till största delen åt skrivjobb och förberedelser inför nästa vecka, så det känns som att det mesta är under kontroll och i fas. På lunchen var det dags för ett kort men högintensivt intervallpass med styrka och kondition, så skönt. Efteråt i alla fall 🙂 . En snabb dusch senare så fick jag bra energi att jobba vidare med förberedelser inför kommande analysarbete. Det blev en bra avrundning på jobbveckan helt enkelt.

Bloggen fick vila igår för när maten var lagad, äten och bortdiskad så såg vi presidentinstallationen av Donald Trump och efter att ha lyssnat på hans installationstal så kändes det som att luften gick ur mig lite. Fram tills dess hade min fredag varit bra och produktiv. Jag tycker att det var obehagligt att lyssna på ett tal med såna protektionistiska och nationalistiska inslag. Det var som att det knöt sig i magen och sen blev jag så trött. Det är ju inte utan att man blir orolig för hur allt ska utveckla sig i världen.

Men efter en bra dag utomhus i friska luften och på skidorna så känns det lite bättre. Det får man ta vara på tänker jag. Igår fick jag en så trevlig privat inbjudan också som jag blev jätteglad över och det får jag kanske återkomma till längre fram. Så man får hitta de ljusa stunderna varje dag, så inte all annan skit runt omkring tar över. För det ska gudarna veta att det florerar massor av och varje dag får man istället fokusera på sånt som är bra och göra det på ett aktivt sätt.

Nu ser jag fram emot en lugn lördagskväll hemma med maken och så börjar det ändå kurra i magen, så det är dags att fundera på middag. Man blir hungrig av att vara utomhus en hel dag 🙂 .

Trevlig lördag!