Den viktigaste händelsen är privat

Idag är det en händelserik torsdag och den allra viktigaste händelsen är en privat sådan, nämligen att min son idag fyller tjugo år. Själv är det lite svårt att fatta hur snabbt tiden egentligen går, jag menar det var ju alldeles nyss som han var en liten nyfödd som jag hade i famnen. Jag är i Stockholm och han jobbar så det blir att fira honom vid ett senare tillfälle, det längtar jag till. Det är en speciell känsla att min yngsta inte längre är tonåring och att den perioden i livet är över och att båda mina barn nu är unga vuxna. Underbart att ha möjligheten att få följa dem när de börjar etablera sig i vuxenlivet! Även om de såklart alltid kommer att vara mina små barn i mitt hjärta.

Bilden är från i höstas då det var Garnisonens dag i Boden

Både igår och idag präglas dagarna av politik och samhällsfrågor. Idag är det sammanträde med beredningen för tillväxt och regional utveckling på SKL (Sveriges kommuner och landsting) och där avhandlas många av de frågor som intresserar mig mycket och som även avhandlas i det utskott jag tillhör i Regionkommittén i EU, så det blir ett bra sammanhang och en röd tråd genom mitt politiska engagemang.

Solen visar sig i huvudstaden idag, så uppiggande!

Igår hade jag ett mycket bra lunchmöte med Sture Nordh som jag känt några år. Hans erfarenheter och kloka tankar som han generöst delar med sig av är en ynnest att få ta del av. En verklig energikick för mig. Sture har jobbat som statssekreterare och varit ordförande för TCO och en mängd andra intressanta uppdrag som har gett honom en gedigen erfarenhet och kunskap. Jag är så glad över att med jämna mellanrum ha möjlighet att få diskutera aktuella och intressanta frågor med honom och att få bolla sakfrågor. Känner mig alltid lite klokare när vi har samtalat.

Senare i eftermiddag flyger jag hem efter ett par riktigt bra dagar i politikens tjänst. Imorgon väntar mitt civila jobb igen. Precis som vanligt så blir det så skönt att komma hem.

Utöver vackert väder här i Stockholm så har jag en grym träningsvärk efter tisdagens bodypump, så summa summarum är det en bra dag ?????!

Trevlig torsdag!