Alternativa fakta och späckad vecka

Igår gick Handelsgalan här i Umeå av stapeln och vilken bra kväll det blev! Mycket folk, många glada pristagare och trevliga samtal under hela kvällen med massor av duktiga företagare och folk från näringslivet. En riktigt lyckad gala, bara att ge en eloge till arrangörerna. Det var femte året som galan arrangerades och den har blivit bättre för varje år tycker jag. Som konferencier i år hade de anlitat Jan Bylund som hade en bra nivå på sin insats tillsammans med Suvi Kling som också är känd som DJ Suvi, en mycket duktig sådan.

Jag och Anders deltog och det var kul att få vara med och hylla alla duktiga företagare och deras medarbetare, handeln i Umeå är en viktig del för att staden ska växa och fortsatt vara attraktiv. Själv är jag ju uppvuxen inom handeln och har ett extra öga för frågor som berör den delen av näringslivet och en djup förståelse för hur det är att driva butik.

Idag blev det en ganska lugn dag med en promenad ute i ett varmt väder men med ganska hårda vindar emellanåt. Eftermiddagen har jag jobbat med förberedelser inför den kommande veckan. Imorgon är det kommunfullmäktige som efter en genomgång av agendan verkar bli en lång tillställning. Tisdag är det jobb hela dagen och på kvällen är det årsmöte för Umeå centrala moderatförening där jag är ordförande. På onsdag har jag några timmars flexledigt för att hjälpa mina fina ungdomar att flytta till deras första egna lägenhet, det blir en stor dag för oss alla tror jag. Samma kväll är det styrelsemöte med bostadsrättsföreningen också. Torsdag och fredag är det dags för uppdrag i Bryssel det utskott jag tjänstgör i på Regionkommittén. Så det blir en intensiv vecka som stundar.

Ska se om jag lyckas med min ambition att få till åtminstone ett par tillfällen för träning, även om det denna vecka ser tufft ut att få till det. Men jag tänker att bistå med flytthjälp kan räknas som lite styrketräning, så jag får nog fokusera på vardagsmotionen denna vecka i huvudsak 🙂 .

Såg denna roliga bild och kan inte låta bli att dela med mig av den 🙂 . Om jag hittar en sådan tröja eller linne ska jag slå till direkt, den är så sann, apropå det tragiska som händer för varje dag med Trump i USA. Att bara ha mage att kalla lögner för alternativ fakta är ju beklämmande i sig, men att det sker på den yttersta nivån i en demokrati är något som man får ont i magen av. Men texten på tröjan var desto roligare, och väldigt sann 😉 .

Nu blir det nog några varv på ärmen till koftan framför teven innan det är dags att gå och knyta sig. Det är verkligen inga alternativa fakta i alla fall.

Trevlig söndag!