Företagsbesök och besöksnäringen som basnäring

Idag har kommunfullmäktige här i Umeå varit ute på en mängd företagsbesök med huvudsakligt fokus på besöksnäringen. Dagen inleddes med att näringslivschefen och kollegorna på näringslivsservice talade om den nya basnäringen som besöksnäringen utgör. Riktigt intressant att se konkreta siffror för omsättningen och vilken betydelse det har för tillväxten, arbetstillfällen och platsen Umeå.

Här kan du se en kort film om Umeå och har du ännu inte hunnit besöka oss här så planera in ett besök och känn dig varmt välkommen till oss!

 

Det blev två riktigt intressanta företagsbesök för den grupp jag var med i, först på AIT Umeå som utvecklar automatiserade och kundanpassade utrustningar för hantering av material främst för storskalig flygplanstillverkning. De har 60 anställda här i Umeå och en imponerande kompetens.

En imponerande företagsresa för dem!

Sen fortsatte besöket hos LTS Kommunikation som bedriver franchiseverksamhet under namnet StjärnaFyrkant, där de har kommunikationsbaserade telefoni och IT-tjänster. De har verksamhet i både Umeå och Skellefteå och har gjort en bra ökning i en väldigt konkurrensutsatt bransch.

Typiskt smart grej till mobil, klocka och padda! Lätt att fästa och framför allt riktigt bra för att rengöra skärmen vilket ofta behövs. Summa summarum så har det varit en intressant dag med fullmäktige och kollegorna på näringslivsservice har gjort ett mycket bra jobb med att få ihop hela dagen, en inte helt enkel grej att få all logistik och innehåll att funka men det var klockrent. Bra jobbat!

Trevlig tisdag!