Tankens kraft är stor och engagerade unga MUFare i Umeå

Idag har det varit en lördag i politikens tecken när jag och Anders deltog på MUF:s distriktsstämma här i Umeå. Det är verkligen roligt att se och höra alla samhällsintresserade och engagerade unga människor debattera frihetsfrågor en lördag i februari.

Anders höll stämmotal innan motions- och propositionsbehandlingen tog vid och jag tycker att det är så stimulerande och roligt att lyssna på väl förberedda ungdomar som talar för sin sak och åsikt på stämman. Det är inte alldeles enkelt att kliva upp i talarstolen och plädera för sin sak, så jag tycker att det är värt en extra cred att de gör det och tränar på framtida uppgifter på ett föredömligt sätt. Att plädera för den ståndpunkt man har i olika sakfrågor utan att gå till personangrepp är något som jag tycker att många i den betydligt mer vuxna (läs äldre) sfären skulle ha mycket att lära sig från. Heja MUF!

Elin Jonsson blev omvald som distriktsordförande för MUF i Västerbotten, stort grattis Elin! Elin är även vice ordförande i den förening som jag har förmånen att få vara ordförande för, Umeå centrala.

Anton Bergström omvaldes som vice ordförande för MUF och är också riktigt duktig i talarstolen. Det är glädjande att se att återväxten i partiet i länet är så god och att det finns så många duktiga ungdomar som har ett stort samhällsintresse och vill engagera sig i politik för frihet för västerbottningarna. Det är ju alltid en risk att nämna några förstås, men jag vill verkligen understryka att det var så befriande roligt att lyssna på så många duktiga ungdomar idag och jag ser fram emot att få delta på en trevlig sittning ikväll tillsammans med dem.

Nu blir det en stunds avkoppling för mig innan kvällens middag, så jag har slagit på bastun så den snart är tillräckligt varm för en stunds mental fokus. Plus att jag hoppas få upp värmen i kroppen som idag har lyst med sin frånvaro.

Ogillar verkligen att frysa, men idag har det bara varit en minusgrad och ett strålande solsken ute som man egentligen skulle ha njutit av på slalomskidorna, men det har ändå varit en kall känsla i kroppen sen i morse. Förhoppningsvis så kan bastun avhjälpa det, och jag kanske kan mota eventuella baciller i grinden. Har närt tankar om att få ligga i solen på en varm strand under hela dagen, kanske det hjälper lite. Det sägs ju att tankens kraft är stor, så det är lite upp till bevis nu tänker jag 🙂 .

Snart dags att gå ner till en varm bastu, mer om kvällen imorgon såklart.

Trevlig lördag!