Vilken förebild!

Idag har jag hunnit med ett pass total training på Iksu, precis som vanligt en intensiv kombination av styrka och kondition på kort tid. Totalt blev det 50 intervaller på vardera 20 sekunder med 10 sekunders “vila” (nåja, det går ju att diskutera ? ) under knappt 40 minuter, uppvärmning inkluderat. PUST! ?

Kände mig nöjd med att jag hade mycket bättre energi än förra passet och att jag orkade lite mer än då också. Det blev en rejäl genomkörare för mig och det var inte utan att jag kände mig nära pensionen mellan intervallerna ?. I alla fall så kan man ju hoppas att man orkar lika mycket när den dagen kommer.

Har tidigare läst om denna fantastiska kvinna och såg nu ett klipp om henne. Bilden och texten här ovan är från 2014 då Ernestine Shepherd var 77 år och berättade om att hon börjat träna först när hon var över 50 år. Numera har hon passerat 80 år och håller fortfarande igång för fullt. Så himla imponerande och inspirerande! Så man kan ju lugnt säga att det aldrig är för sent att komma igång med sin träning.

Bara att hålla tummarna och jobba för att man själv orkar i samma utsträckning och att man får komma upp i den åldern. Men det man själv kan göra något åt och påverka ligger ju i ens egna händer (och huvud). Jag blir så glad när jag ser såna förebilder och får direkt lust att dra på träningskläderna. Men det får nog räcka för idag ?.

Imorgon blir det en intressant dag då det är fullt omvärldsfokus från tidig morgon till sen eftermiddag. Ska bli riktigt intressant att ännu en gång få lyssna till Bengt Wahlström. Mer om det imorgon.

Trevlig tisdag!