Annat som hägrar

Idag är det lite gråmulet men ändå en fin dag ute, kanhända blir det någon sväng ut senare idag, den som lever får se. Framför allt är det en ledig lördag och det är verkligen skönt. Jag har ägnat morgonen åt att göra bokföring och lite administrativt pyssel kopplat till mitt ordförandeskap i Umeå centrala. Ja, för Moderaterna alltså. Det är snart klart och då ska jag fortsätta en stund med mitt stickprojekt.

Igår kväll stickade jag klart den andra ärmen och sen var det dags att sätta ihop båda ärmarna med fram- och baksidan på koftan. Det blev lite pyssel med det, framför allt att räkna alla maskor så att det skulle stämma och det gjorde det. Vilken tillfredsställelse. Hela arbetet ihopsatt blev ju lite tyngre att sticka med, men nu är det dags att börja med själva oket och ett annat mönster för det. Det är roligt att hålla på med och allra mest en bra avkoppling för min del.

Jag gillar att göra mönsterstickning, på något sätt känns det som att arbetet växer lite snabbare då.  Det är också lite svårare att lägga ifrån sig stickningen, det blir liksom “bara en mönsterrapport till”. Funkar ju också bra att sticka samtidigt som det snart är dags för tremilen i VM och heja på Charlotte Kalla. Hon har gjort ett fantastiskt VM-resultat hittills, i synnerhet sett till hennes hela säsong som har varit tyngre än vanligt för henne. Hon är så himla duktig!

Igår blev det en liten flex på eftermiddagen och jag hittade tyg till nya gardiner. Men det får vänta en stund, nu är det stickningen som hägrar. Och en kopp kaffe 🙂 .

Trevlig lördag!