Många mil helt utan dåligt samvete

Idag har begreppet sköna söndag verkligen fått karaktärisera denna dag. Renodlad vila och avkoppling hela dagen har varit min paroll. Även om jag har åkt skidor, det blev väl ungefär fjorton mil totalt idag. Först Vasaloppet som är nio mil och en stund senare var det dags för VM och femmilen. Så det blev många mil skidor idag 🙂 .

Det ser alltid så roligt ut att åka skidor, särskilt när proffsen gör det. Är ju i stort sett uppvuxen på skidor, som norrbottning är det ju ganska givet att det blir så, i synnerhet när det alltid har varit obligatoriskt i skolan när man växte upp. Längdskidor har alltid varit självklart, slalom tyckte jag att jag var typ sist med att få börja åka och då var jag ju nio år då jag började. Verkligen lastgammal 😉 .

Så skidor har alltid varit en naturlig del av vintrarna för min del. Däremot har det i vuxen ålder inte blivit av att fortsätta med längdskidor, tidigare har det alltid känts så mycket fix med vallning och annat som blivit ett mentalt hinder för att bara komma igång. När barnen växte ur sina skidor i omgångar så kunde jag ärva deras, men nu är det så länge sen. Så ungefär varje år vid den här tiden (vasaloppssöndagen) så får jag inspiration att komma igång med skidåkningen. Jag har alltid haft lätt för tekniken, numera är det mera konditionen som lär bromsa antar jag 🙂 . Nåja, den som lever får se som vanligt.

Skulle däremot behöva förnya mina löparskor, de har i stort sett ingen dämpning kvar alls och får nog användas till ut-och-jobba-på-gården-grejer och inte träning längre. Så det får nog bli nästa projekt istället känns det som.

Stickningen växer och alldeles strax är jag klar med den näst sista mönsterrapporten på oket till koftan. Perfekt sysselsättning då jag åker skidor framför teven en ledig söndag. Gardinerna får vänta på att bli tillverkade ett tag till, just nu är det stickningen som roar mig.

Veckan som kommer innehåller en mängd olika saker, digitalisering, analysarbete och möten i Stockholm. Så det har varit rejält välbehövligt med en lugn helg. Jag har känt mig lat men på ett icke dåligt-samvete-sätt, så städning och annat får vänta till en annan dag.

Trevlig söndag!