Fascinerad av Planet Earth

Ännu en vacker morgon i Umeå med blå himmel och sol redan från tidig morgon. Klara dagar brukar också betyda att det är ganska kallt, vilket stämmer. Minus femton grader visade termometern tidigare i morse. Men det brukar bli varmare framåt dagen så det är bara att hoppas att det också stämmer för dagen.

Idag har jag en hel del inläsning och skrivande att göra, så det är strax dags att sätta igång med det.

Igår kväll hann jag med några varv till på oket till koftan, jag tittade på Planet Earth 2 som BBC har producerat på SVT play. Vilken fantastiskt välgjord serie! Tror att det börjar vara ungefär tio år sen Planet Earth sändes tidigare och jag fastnade helt fascinerad även för den serien. Detta avsnitt som jag tror var det första i serien, var helt fantastiskt och jag kände mig rejält infångad av det. Det handlade bland annat om komodovaraner och pingviner på en i stort sett okänd ö och deras kamp där. Under hela tiden som programmet pågick funderade jag på hur i hela friden de lyckades filma såna fantastiska bilder, och i slutet av programmet så visade de lite från det. Jösses vilka dedikerade personer! Bara att bocka och buga och framför allt tacka ödmjukt för deras insatser.

Det blev ytterligare några varv på koftan till Bonusfamiljen och sen Homeland, så det var en vilsam måndagskväll hemma i lugn och ro.

Nu är det dags för jobb, vi hörs senare!

Trevlig tisdag!