Fick anledning att le lite extra

När det var dags att promenera till centralen efter dagens möten så började det regna i huvudstaden. Inget man kan göra nåt åt förstås, så det var bara att torka glasögonen när jag satte mig på Arlanda Express. I väntan på flyget och även ombord på flyget så läste jag klart en bra bok, “Konsten att vara snäll” av Stefan Einhorn. Den har några år på nacken men kommer nog att stå sig länge än. Rekommenderas!

Några bekanta ansikten på planet hem, precis som det brukar vara på torsdag eftermiddag/kväll. Idag satt jag nästan allra längst bak i planet, då brukar man vanligtvis komma ut ganska snabbt. Innan take off så förstod jag att en av personalen i besättningen var ganska ny på jobbet och det var trevligt att höra hur hans kollegor i kabinen hjälpte honom med goda råd och tips. Flygresan gick snabbt och smidigt, precis som det brukar göra.

När det var dags för att landa så var det förstås samma rutiner som vanligt och när vi väl hade landat så var vi många som fick anledning att le lite extra då han som var nyast i besättningen fick hälsa välkommen till Åre/Östersund 🙂 . Det spred sig glada skratt från kollegorna längst bak i kabinen och vi fick alla skratta lite och skoja om att det ändå såg märkligt likt ut Umeå 🙂 .

Tänk så lite som kan göra sån stor skillnad, SAS-personalen ska ha en stor eloge för deras glada humör och jag pratade lite med de två som jobbade längst bak i kabinen och sa att de skulle vara snälla mot honom 😉 och den något äldre kvinnan sa att han hade femte dagen på jobbet och gjorde ett mycket bra jobb. Kunde bara instämma. Men jag blev varm och glad över deras goda stämning sinsemellan, det borde alla få ha på jobbet. Well done!

Ungefär samma väder här hemma i Umeå som huvudstaden bjöd på, minus regnandet, så det blev flygbussen och en promenad sista biten hem. Väl hemma så fick jag ännu en anledning att bli glad idag då jag öppnade posten.

Nya garner, hurra!  Färgerna är lite svåra att återge, men det är gammelrosa i verkligheten och en blandning mellan ull och bomull som känns riktigt behaglig att sticka med. Så nu är jag sugen på att lägga upp maskorna och komma igång, men först ska jag göra klart mitt pågående projekt. Dags för en stund i soffan med stickningen således.

Trevlig torsdag!