Tjorv med planet men eloge till SAS

Det är snart dags att summera en helg som tillbringats i vår vackra huvudstad tillsammans med maken.

Just nu sitter vi i flygplanet på Arlanda och väntar på att teknikern ska bli klar med sin “sign off” av en generator som krånglade. Vi lyfte till och med lite före tidtabell från Arlanda på väg hem till Umeå men för en kvart sen så informerade kaptenen om ett problem med en av tre generatorer på planet.

Vi fick vända och landa på Arlanda för att det inte fanns tekniker på plats i Umeå som kunde göra det som behövdes. Så just nu väntar vi på fixet och alla får sitta kvar i planet.

Bra hanterat av kaptenen som nyss gått genom planet för att kunna svara på frågor om någon hade såna. Information och kommunikation är alltid viktigt men kanske särskilt för den som är nervös över att flyga tänker jag. Så stämningen är god och lugn och för vår del så har vi ingen direkt tid att passa hemma så det är lugna puckar.

Helgen har varit bra och jag har läst en hel del böcker. Köpte Camilla Läckbergs senaste för ett tag sen och läste ut den för ett par dagar sen.

Jag tycker att den var bra och faktiskt bättre än hennes tidigare böcker. Dessutom med historiska referenser vilket jag gillar.

För ett tag sen fick jag ett presentkort på Akademibokhandeln och eftersom jag numera hellre läser böcker digitalt (väger inget, behöver inget extra läsljus, enkelt att köpa) så har det fått vänta i plånboken ett tag. Men igår så hittade jag sen fysisk bok som jag fastnade för.

Har hunnit en bit in i denna och den är redan mycket intressant så jag ser fram emot att fortsätta på den nu.

Det jobbas på för fullt utanför planet nu och SAS-kaptenen och personalen ska ha en eloge för god och kontinuerlig information. Känns tryggt.

Trevlig söndag!