Megastolt mamma

Emellanåt blir det perioder med massor att göra, betydligt mer än vanligt och de senaste veckorna har jag varit inne i den svängen. Så bloggen har fått lite vila, mest beroende på att jag helt enkelt inte hunnit med. Ingen fara på taket med det förstås, det är ju bara något som jag tycker om att göra – skriva. Men den senaste tiden har det inte blivit så mycket nöjesskrivande direkt, men tangentbordet och pennan (som det fortfarande är något särskilt med) har fått göra sitt.

Igår var jag en mer än megastolt mamma då sonen gjorde första dagen på jobbet! Han valde att jobba som soldat på A9 efter muck och gjorde som merparten av sina kollegor. Jag fick möjlighet att delta på hans avslutningsceremoni och i vanlig ordning fick jag skärpa mig rejält för att inte få tårar i ögonen av lycka för hans skull. Eller ja, det fick jag ju såklart ändå, men jag kunde behärska mig lite i alla fall 🙂 .

Chefen A9 lät också nöjd och glad över första kullens rekryter i det nya systemet som är frivilligt, och han hoppades på att det inom en snar framtid skulle vara många fler som gjorde militärtjänsten och sen valde att ta anställning i försvaret. Jag kan bara instämma.

En medalj fick sonen för väl genomförd militärtjänst och efter ceremonin så hade han tillsammans med sina kollegor en välförtjänt avslutning tillsammans. Well done! Jag har länge varit för ett återinförande av värnplikten, jag tycker att det är en viktig del av samhällskontraktet och dessutom är det personligen utvecklande för ungdomarna. Det är bra att man nu väljer att återinföra en form av plikt för detta, även om man kan välja bort det för studier eller annat.

Om en stund är det dags att snöra på sig träningsskorna, ikväll är det dags för Blodomloppet här i Umeå. När det var dags att anmäla sig för ett bra tag sen, så var jag inte säker på det där med löpningen så jag valde att gå istället. Det är en vacker majdag med sol och schysst temperatur, så det hade varit skönt att jogga men det funkar att gå också. Hade ju tänkt komma upp i minst 10 000 steg idag och hittills ser det inte ut som att det blir något problem 😉 .

Mina nya löparskor är invigda tidigare och de är väldigt sköna och lätta. Jag gjorde som jag brukar, klev in på Löplabbet här i Umeå och tio minuter senare hade jag fått excellent service och ett par nya kompisar med mig i skolådan på väg hem.

Ser fram emot att använda dem snart igen!

Trevlig tisdag!