Fick en riktigt rolig förfrågan

Massor att göra så här i början av sommaren och det är en hel del som samlats jobbmässigt. Men, det är bara att göra ungefär som man gör för att orka äta en elefant (bildligt talat alltså 😉 ) – man får ta en tugga i taget.

Sommarvärmen kom äntligen hit i förrgår, så jag och maken passade på att skynda oss ut till uteserveringarna och vi var verkligen inte de enda med de tankarna. I stort sett fullsatt på de flesta av uteserveringarna i centrum, riktigt roligt för alla krögare förstås. Bara att hoppas för deras skull att värmen fortsätter så fler vill sitta ute. Och ja, jag erkänner att jag förstås önskar sommarvärme även för min egen skull 🙂 .

Ikväll valde jag och Anders att ta en promenad i det härliga vädret, så det blev ett antal kilometer längs Umeälven som är vacker. Gillar särskilt de fina planteringarna längs älven, som dessa fina blommor till exempel.

Igår fick jag en riktigt rolig förfrågan från Regionkommittén som ville att jag skulle tala på en konferens i Murcia, Spanien veckan efter midsommar. De önskade att jag skulle representera Regionkommittén i egenskap av ambassadör för Covenant of Mayors (Borgmästaravtalet) och tala om Umeå och det vi jobbar med gällande klimat- och energifrågorna. De ville att jag skulle tala bland annat om det jag gjorde på konferensen i samma ämne som hölls i Bryssel i april. Så jag tackade ja!

Vi gör så mycket bra saker i Umeå som uppmärksammas i Europa och det är ett sant nöje och faktiskt en ära att få berätta om det i Regionkommittén. Så nu blir det att förbereda sig noga, när det dessutom är på engelska (får ju vara glad över att det inte är på spanska i alla fall, min skolspanska skulle i så fall behöva en rejäl uppfriskning 🙂 ).

Ska erkänna att jag fick googla för att se var någonstans Murcia låg, i sydöstra Spanien visade det sig. Väderprognosen visade just nu temperaturer mellan +33-39 grader…

Imorgon blir det att stiga upp riktigt tidigt, flygtaxin kommer 05.25 och det blir en dag i huvudstaden för möten. Ska göra mitt bästa med att försöka somna tidigare, men det är alltid en avvägning för jag vill ju gärna dra nytta av det underbara ljuset som är nu.

Trevlig torsdag!