Förbereder mig för tal i Spanien

Midsommarhelgen kom mycket lägligt för maken och mig, efter en mycket hektisk period (i och för sig som det brukar vara när sommaren står för dörren och “allt” ska hinnas med innan ledigheter) så såg vi fram emot en lite längre helg med ledighet.

Vi har båda haft mer än fullt upp den senaste tiden och när man fått en stund över så har jag prioriterat träning och vila i form av handarbete vid teven eller något liknande. Har faktiskt inte ens hunnit med mina sociala medier så som jag brukar när jag tänker efter. Ingen som helst skada skedd såklart, mer en liten reflektion bara.

Idag har jag jobbat med min presentation sen morgonkvisten, den som jag ska hålla i Spanien på tisdag. Denna gång har jag längre tid för mitt tal än förra gången i Bryssel, vilket gör att det är lite enklare med förberedelserna. Ju kortare tid man får till förfogande, desto mer förberedd behöver man vara för att få fram sitt budskap.

Jag är inbjuden till Murcia i sydöstra Spanien i egenskap av att jag är ambassadör för the Covenant of Mayors (Borgmästaravtalet) via mitt uppdrag i Regionkommittén och i Umeå kommunfullmäktige. Temat för konferensen är “Reflecting on Europe” och en dialog om framtiden för Europa kopplat till klimat- och energifrågorna. Efter att jag talade på samma tema i Bryssel tidigare i april, så fick jag frågan om jag kunde göra liknande igen i Spanien eftersom de var intresserade av vad Umeå gör och hur det kommer sig att vi är så framgångsrika i dessa frågor.

Det är roligt att höra såklart, och samtidigt en bra påminnelse om att det händer mycket bra saker och att Umeå ligger i framkant gällande vårt arbete med omställning till ett samhälle med lägre klimatpåverkan. När man läser lokalmedia är det ju lätt att få känslan och uppfattningen om att Umeå är ett ställe där det inte är så bra tänker jag.

Bara den senaste tidens uppskruvade sk debatt om att vårt kommunala bostadsbolag AB Bostaden ska avyttra ungefär tio procent av ett äldre bestånd med mycket stort underhållsbehov för att få kapital till att bygga nytt är ju ett exempel på när en högljudd liten klick från vänstern får dominera mediebilden. Om man bara skulle ha läst lokalmedia hade det varit lätt att få bilden av att förslaget var att avyttra HELA bolaget och sälja ut ALLA bostäder utan att få något för det. Det är synd att det inte läggs mer fokus på en mer balanserad bild av sakfrågan, men det är förstås inte lika kul.

Nu har jag suttit vid datorn sen morgonkvisten, så jag tror att det blir att byta om till träningskläder och ta sig en lätt och förmodligen ganska långsam joggingtur ute. Prognosen skvallrar om regn, så jag tror att jag ska försöka ta mig iväg så snart som möjligt. Jag hade nämligen som ambition att försöka ge mig själv en midsommarpresent i form av träningsvärk, och på torsdag kväll körde jag ett pass bodypump (vilket var ett bra tag sen) och presenten har infriats. Med råge 🙂 .

Så vackra kvällar det är nu i juni, försöker njuta så mycket man kan av ljuset!

Så för att mjuka upp de flesta musklerna som just nu mer känns som cementliknande (hurra! 🙂 ) så blir det nog en mycket lätt joggingrunda. Sen är resten av helgen lyxigt ledig, förutom att jag förmodligen kommer att gå igenom min presentation nån sväng till imorgon. Vissa av de engelska fackorden kopplat till klimatfrågorna tarvar lite uppmjukning i uttalet 😉 .

På måndag blir det en lång resa med tre flighter innan jag landar i Murcia sent på kvällen. Bara att hoppas att allt är i tid och klaffar som det är tänkt. Mer om det senare.

Trevlig lördag och midsommardag!