Winter is coming

Under semestern har jag försökt träna på att mentalt vara fokuserad på den dagen utan att tänka så långt framåt. Det är en utmaning, särskilt när man som jag under så många år alltid jobbat med saker som ligger långt i framtiden. Inte helt enkelt att bara tänka på den innevarande dagen och stunden faktiskt. Men idag har jag kommit en bra bit på vägen.

Jag vaknade av mig själv imorse och kände mig utvilad men valde ändå att ligga kvar en liten stund och väcka kroppen långsamt. Vilken bra start det blev på dagen. Sen blev det en kopp kaffe framför morgonnyheterna innan jag promenerade till Iksu plus för ett pass styrketräning. Inga tider att passa idag, så här näst sista dagen på semestern och idag har jag verkligen kommit en bra bit på vägen med att kunna uppskatta och njuta av det. Helt utan att vara på väg någon annanstans i huvudet.

Solen kom fram och jag gick en promenad längs Umeälven efter träningen. För som de säger i Game of Thrones – Winter is coming. Men inte än förstås, än är det kvar en hel del av sensommaren. Först därefter väntar en höst med förhoppningsvis vackra och soliga dagar. Särskilt september som är min favoritmånad, den brukar bjuda på många fina dagar. Jag har som målsättning att fortsätta träna på att varje dag se och uppskatta fina saker, sånt som man kanske annars ser men inte “tar in”. Ni förstår säkert vad jag menar, kloka som ni är.

Jag och maken har sent omsider verkligen fastnat för Game of Thrones och den välgjorda storyn. En av mina favoritkaraktärer (och det finns verkligen många) är Daenarys Targaryen och har du ännu inte sett serien så kan jag verkligen rekommendera den.

Nu ska jag laga mat som förberedelse inför kommande jobbveckor, jag tycker att det är skönt att ha färdiglagad mat i kyl och frys de dagar man kommer hem sent och inte har ork och inspiration att fundera på vad man ska äta. Efter en liten snabb titt i almanackan så är det inte svårt att se att det nog kommer att vara en hel del av sådana dagar under den kommande hösten.

Men nu skiner solen och det är en fin dag och dessutom en helt ledig kväll för mig, så jag försöker ta till vara det. Imorgon har jag bland annat bokat in ett besök hos frissan för att ta hand om håret efter sommaren, det ska bli skönt att bli lite ompysslad 🙂 .

Trevlig tisdag!