Konsten att vara snäll

Idag har det varit en behaglig dag, som jag skrev igår så hade jag en inbokad tid hos min frissa på förmiddagen idag och jag blev mycket nöjd med resultatet. Vilket jag i och för sig brukar bli när jag besöker Therese på Trend by Wixner 🙂 .

Det blev också en cykeltur tur och retur till Marielund där deras nya salong ligger och om det var rejäl uppförsbacke dit (i stort sett hela vägen på drygt tre kilometer) så var det ju lika mycket utför på vägen hem, så det jämnar väl ut sig. Skönt ändå att kunna cykla och att det inte regnade något på förmiddagen.

Väl hemma innan lunch så passade jag på att göra lite matprepp, det blev grillade fläskkotletter som jag lade i marinad igår kväll. Blir nog att provsmaka till middag idag så man ser om det funkar att göra matlådor av. När jag hade käkat lite lunch så kollade jag runt lite på Adlibris för att se om jag hittade nån intressant läsning, vilket jag gjorde.

Det blev en bok av Mia Törnblom och bara efter några sidors läsning så kändes det som att jag skulle ha kunnat skriva boken själv. Ja, missförstå mig rätt, inte så att jag skulle kunna skriva som Mia, men innehållsmässigt så inleddes boken med mycket av mina egna tankar så ikväll ser jag fram emot att fortsätta läsa.

“Ta plats – var generös”

“Att ta plats genom att vara generös kan vara att släppa fram någon i kön, att skriva någonting omtänksamt på Facebook, att tipsa en kollega om något som gör hennes jobb enklare, att dela med sig av kunskapen man har, att le och säga hej till busschauffören. Snälla saker. För snällhet är samma sak som generositet.”

Citat från Mia Törnblom, “Ta plats med ansvar och generositet”. 

Klockrent. Dessutom är det ju så himla mycket roligare att vara snäll än motsatsen. Tycker jag. Dock verkar snällhet ibland förväxlas med naivitet, vilket det inte är att vara snäll. Det betyder ju inte att man ska tumma på sin egen person.

Bokläsning en skön onsdag som också är sista semesterdagen känns som en bra avrundning på ledigheten. Imorgon är det dags att återgå i tjänst och jag hoppas på en relativ mjukstart, det är också därför jag de senaste åren har börjat jobba i slutet av veckan istället för en måndag. Det funkar bra för mig och det lär nog ändå gå snabbt att komma in i jobbrutinerna igen.

Trevlig onsdag!