Många vill handla närproducerat

Helgen har fått gå helt i vilans tecken, jag hoppas kunna få bukt med mina förkylningsbaciller helt och hållet. De finns kvar och ligger och lurar, men än så länge har de inte formerat sig närmare för att bryta ut, så peppar peppar.

Jag och Anders började lördagen med en morgonfika på Nya Konditoriet, eller NK som det heter i folkmun här i Umeå. Det är ett anrikt café från 1927, så det har varit med under stadens utveckling och fortsätter ha riktigt bra fika mitt i stan.

Sen flanerade vi runt en stund på stan i det vackra vädret och innan vi gick hem och passerade sen Bondens Marknad som pågår under lördagar i delar av augusti och september.

Mycket folk som vill handla närproducerade varor och till många av stånden var det långa köer, det visar på ett stort intresse för lokala råvaror.

Här gräddade de mjukt tunnbröd i vedeldad ugn, ni kan ju tänka er hur gott det doftade!

Resten av helgen har gått i vilans tecken och jag har läst en del böcker. Riktigt skönt med avkoppling som uppladdning inför resten av hösten. Inte för att jag tror att det går att bunkra upp avkoppling, det får man försöka hitta lite här och där under tiden tänker jag. Men det får bli mer om det senare.

Senare denna vecka är det dags för höstens handläggarmöte med svenska delen av Regionkommittén. Sen är det uppstart efter sommaren för möten på SKL (Sveriges Kommuner och Landsting) och så avrundar jag med möte med EPP i Regionkommittén. EPP är förkortning för European Peoples Party och är den partigrupp som vi Moderater tillhör på europeisk nivå. Så ikväll och imorgon väntar inläsning av handlingar inför det.

Det vackra höstvädret fortsätter ännu idag och visar att september verkligen är en vacker månad.

Trevlig måndag!