På väg till Budapest

Igår hann jag inte med bloggen som jag hade önskat, det var full fart från tidig morgon. Jag flög ned till Stockholm med ett av morgonplanen och kände att hösten verkligen var igång.

Två gånger per år träffas hela den svenska Regionkommittén med alla handläggare i Stockholm för överläggningar och samtal. Igår var det tid för höstens möte och när vårt gemensamma möte var klart så väntade diskussioner i våra respektive utskott.

I vanlig ordning var det intressant att diskutera tillsammans med våra mycket kompetenta tjänstemän på SKL. De besitter enormt mycket kunskap inom olika sakområden och det är alltid lärorikt att lyssna och samtala med dem.

En av kollegorna i utskottet jag finns i har fått nya arbetsuppgifter och kommer att ersättas av någon annan framöver. Jag talar förstås om Helén Fritzon som blivit migrationsminister. Hon är en pragmatisk person som kan sätta sig in i flera olika frågor och sidor samtidigt, det är en styrka. Dessutom en trevlig person.

Fick nån kommentar tidigare kopplat till att hon är sosse då jag hade lagt ut något positivt om henne och då kände jag mig lite beklämd faktiskt. Jag tycker att man bör kunna säga att andra personer kan göra bra saker, även om de inte tillhör mitt parti. I sakfrågorna på europeisk nivå har de flesta av oss som kommer från Sverige oftast mer lika syn än olika. Inte alla gånger och inte alla personer från alla partier förstås, i grunden har vi ju olika ideologier som vi tror på. Men ni är kloka, ni förstår nog min poäng och mening.

Nu är jag på väg till Budapest för möte med EPP-gruppen i Regionkommittén. Temat för konferensen imorgon är den demografiska situationen i Europa och det ska bli mycket intressant att delta i överläggningarna om det.

Rubriken är “EPP regional och local leaders to discuss demographic change and challenges”. Ser mycket fram emot att delta där, det är en stor utmaning med dessa frågor för hela Europa. Ska också bli mycket intressant att få se det ungerska parlamentet och träffa 87 kollegor från 24 EU länder.

Mer om det imorgon, nu ska jag se om jag kan hinna läsa lite om Budapest och kanske hinna se lite av staden när jag har landat och innan kvällens möten. Bara att hålla tummarna för det.

Trevlig torsdag!