Nu är gåtan löst

Oktober har inletts och idag har jag deltagit i intressanta samtal kopplat till digitalisering och framtidens välfärd, väldigt stora och i vissa stycken nästan övermäktiga frågor och kommande svåra övervägningar.

Vi blir glädjande nog både friskare och äldre vilket är fantastiska framgångar för mänskligheten och det lär nog fortsätta med en lika positiv utveckling framöver också, särskilt som de som nu får Nobelpriset i fysiologi har löst gåtan med dygnsrytmen och genom det säkert kan bidra till att utveckla fler kunskaper om vår hälsa.

Men givet att vi nu har passerat 10 miljoner invånare i Sverige och enligt prognoserna ska passera 11 miljoner runt 2025-2026 så kommer vi att behöva effektivisera välfärden genom att använda digitalisering överallt där det går att göra det för att vi ska kunna klara av att hålla en hög nivå även framöver. Det känns ju inte som att det finns något reellt alternativ till det liksom.

På lunchen cyklade jag hem och efter att ha käkat så ville jag fortsätta lyssna på en ljudbok av Jonas Moström, ”Midnattsflickor” och då valde jag att promenera tillbaka. Känner att jag inte riktigt fixar att cykla och lyssna på bok, jag vill helst ha koll även med hörseln när jag cyklar. Däremot passar det bra att promenera och lyssna på en spännande bok.

Passade på att fota dessa vackra höstlöv på lunchpromenaden, så fina färger! Nu ikväll så har ruskvädret börjat med blåst och regn, så det är skönt att kura inomhus med en kopp te och sällskap av maken. Stickningen växer och det blir nog några varv under kvällen tror jag.

Igår åkte Anders till Stockholm över dagen för att delta på den extra stämma som partiet utlyst för att välja Ulf Kristersson till ny partiordförande för moderaterna och jag skjutsade maken till flyget och åkte sen direkt till Ica maxi för att storhandla. Sen så passade jag på att laga tre middagar (som oftast räcker mycket längre än så när vi bara är två hemma) och har i stort sett fixat veckans mat.

Det är något som jag verkligen har tänkt göra hur länge som helst, men av randiga skäl och rutiga orsaker har det inte blivit av. Förrän nu. Och jösses så skönt det var att komma hem från jobbet och bara kunna välja vad man ska värma till middag. En bra början på oktober tycker jag ?.

Trevlig måndag!